ORDONANŢA DE URGENŢĂ de modificare a codurilor penale, ABROGATĂ duminicăOUG de modificare a codurilor penale va fi abrogată, a anunţat, sâmbătă, premierul Sorin Grindeanu, care a precizat că va demara o consultare cu partidele pornind de la forma actuala a ordonanţei, exceptând pragul de 200.000 de lei prevăzut la abuzul în serviciu, pentru a o pune în acord cu deciziile Curţii Constituţionale.

Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu

Duminică va fi convocată o şedinţă de Guvern pentru a fi decisă abrogarea actului normativ.

"Dincolo de mitinguri - şi am urmărit cu atenţie ceea ce s-a întâmplat în toată ţara, ideea este că s-a creat un clivaj în societate (...) Am luat câteva decizii: mâine vom face în regim de urgenţă o şedin de Guvern pentru abrogarea acestei ordonanţe de urgenţă", a spus Sorin Grindeanu.

El a precizat că foloseşt termenul de "abrogare" pentru că acesta a fost folosit de către preşedintele Iohannis, însă Guvernul urmează să stabilească exact procedura care va fi folosită.

Anunţul premierului a fost făcut în timp ce peste 80.000 de oameni scandau împotriva Guvernului în faţa Palatului Victoria.

Etichete: abrogare ordonanta, ordonanta 13/2017, protest, Sorin Grindeanu

0/3 COMENTARII
Petrache
05 Feb 09:45
+0
VOTURI
-0
"va demara o consultare cu partidele pornind de la forma actuala a ordonanţei, exceptând pragul de 200.000 de lei prevăzut la abuzul în serviciu"

1. Cand au votat-o, nu -au facut nicio consultare cu nimeni. Acum de ce e nevoie de consultari?

2. Pragul de 200.000 lei se mentine. Asta era una din nemultumiri, motiv de spalare a imaginii unui anume lider de partid. Vad ca nu se atinge nimeni de acest prag. De ce?

In concluzie... Praf in ochi. Se doreste in continuare scoaterea de sub acuzatii a lui Liviu Dragnea.
alex
05 Feb 08:19
+0
VOTURI
-0
cine mai are incredere in nenorocitii astia? Sa renunte in de tot la aceasta lege. Cum sa sa treci in lege ca "denuntul poate fi depus doar în termen de şase luni de la comiterea faptei"? Discursul lui Grindeanu este praf in ochi pt ca lumea sa nu iasa in strada, problema e ca oamenii care au iesit, 99% nu sunt votanti PSD...in concluzie sunt mai greu de prostit.
ggg
04 Feb 21:12
+0
VOTURI
-0
o transforma in LEGE ! O sa modifice textul ca sa fie mai beton si mai greu de demontat si mai subtil si il va transforma in LEGE !

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE