Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea codurilor penale a fost înregistrată marţi seara la SenatOrdonanţa de urgenţă privind modificarea codurilor penale, adoptată marţi seara de Guvern, a fost înregistrată tot marţi seara la Senat pentru dezbatere, depunerea la Parlament şi publicarea în Monitorul Oficial fiind condiţii obligatorii pentru ca actul normativ să poată intra în vigoare.

Protest Bucuresti
Protest Bucureşti

Ordonanţa de urgenţă a fost înregistrată marţi seara la Senat cu numărul B1 8/2017 şi a intrat în dezbatere în procedură de urgenţă. Conform fişei de pe siteul Senatului, ordonanţa de urgenţă are avizul Consiliului legislativ.

Potrivit procedurii, Senatul are termen până pe 22 martie să adopte ordonanţa de urgenţă, în calitate de primă cameră sesizată, urmând ca ultimul cuvânt să îl aibă deputaţii.

Depunerea spre dezbatere la Parlament a ordonanţelor de urgenţă adoptate de către Guvern este o condiţie a intrării lor în vigoare. Potrivit articolului 115, alin (5) din Constituţie, "ordonanţa de urgenţă intră în vigoare numai după depunerea sa spre dezbatere în procedură de urgenţă la Camera competentă să fie sesizată şi după publicarea ei în Monitorul Oficial al României".

Guvernul a aprobat, marţi, prin Ordonanţă de Urgenţă, mai multe modificări ale Codului Penal şi ale Codului de Procedură Penală. Ele se referă la definirea şi pedepsirea abuzului în serviciu, stabilind şi un prag minim de 200.000 de lei de la care acesta este faptă penală, lărgesc categoria persoanelor care ies de sub incidenţa prevederilor referitoare la favorizarea infractorului şi stabilesc că denunţul este valabil doar dacă este făcut în termen de şase luni de la comiterea faptei.

Etichete: coduri penale, modificare coduri penale, oug, OUG modificare coduri penale

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE