Oscar Pistorius, condamnat la închisoare cu EXECUTARE pentru omor din culpăCampionul paralimpic Oscar Pistorius a fost condamnat, miercuri, la şase ani de închisoare cu executare, cu unul mai mult decât au decis iniţial judecătorii din Africa de Sud, în procesul în care era acuzat că a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp.

Oscar Pistorius
Oscar Pistorius
Foto: d-news.ro

Oscar Pistorius, care a ajuns la Tribunalul din Pretoria direct de la locuinţa unchiului său Arnold Pistorius, acolo unde a locuit pe perioada arestului la domiciliu a fost imediat dus la închisoare. Sentinţa dată astăzi de magistraţii din Africa de Sud poate fi atacată cu apel, scrie Mediafax.

Juriştii sud-africani susţin că, dacă decizia nu va fi modificată la un eventual apel, Oscar Pistorius ar putea fi eliberat pentru "bună purtare" după ce îşi ispăseşte o treime din pedeapsă, adică după doar 2 ani. Campionul paralimpic Oscar Pistorius a fost condamnat, pe 21 octombrie, la cinci ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de omor din culpă în procesul în care era acuzat că a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp.

Judecătoarea Thokozile Masipa l-a mai condamnat pe Pistorius la trei ani de închisoare cu suspendare pentru folosire de arme de foc. Imediat după citirea sentinţei, campionul sud-african a fost dus la închisoare, însă pe 19 octombrie 2015 a fost eliberat din închisoare şi a avut un regim de arest la domiciliu.

Oscar Pistorius, în vârstă de 27 de ani, a împuşcat-o mortal la 14 februarie 2013 pe Reeva Steenkamp, model sud-african cu care avea o relaţie de trei luni. Procesul lui Pistorius a început în luna martie 2014, la Pretoria.

Reacţia surprinzătoare a fratelui lui Oscar Pitorius

Unul dintre fraţii lui Oscar Pistorius, Carl, s-a arătat mulţumit după ce atletul paralimpic a fost condamnat, miercuri, la 6 ani de închisoare pentru că a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp, iar avocaţii săi au anunţat că nu vor face apel la sentinţa de miercuri. „S-a facut dreptate şi totul a intrat pe făgaşul normal. Adevarul iese mereu la suprafaţă", a scris Carl Pistorius, pe Twitter. Potrivit The Guardian, familia Pistorius va avea un punct de vedere oficial, în cursul zilei de miercuri, prin vocea lui Arnold Pistorius, unchiul atletului.

Familia fostei prietene a lui Pistorius, Reeva Steenkamp, nu a făcut nicio declaraţie oficială. În schimb, a vorbit Doup De Bruyn, unul dintre avocaţi. „Familia nu are niciun cuvânt de spus în legătură cu această sentinţă. Nimic nu o va aduce înapoi pe Reeva. În acest moment, este bine să păstrăm tăcerea", a spus avocatul familiei Steenkamp, citat de The Guardian.

Opinia publică este însă împărţită. Dacă unii îşi exprimă nemulţumirile, prin intermediul aceleiaşi reţele de socializare: „sistemul judiciar le acordă imunitate criminalilor" sau „dacă eşti sportiv, ai dreptul să ucizi", alţii îl încurajează pe Pistorius: „sper ca Dumnezeu să fie alături de tine şi de familia ta".

Campionul paralimpic Oscar Pistorius a fost condamnat, miercuri, la şase ani de închisoare cu executare, cu unul mai mult decât au decis iniţial judecătorii din Africa de Sud, în procesul în care este acuzat că a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp.

Etichete: Oscar Pistorius, Oscar Pistorius condamnare, Oscar Pistorius inchisoare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE