Șoselele Pantelimon și Iancului vor fi reconfigurate. CUM VOR ARĂTAȘoselele Pantelimon și Iancului vor fi reconfigurate. Mașinile vor avea la dispozitie câte trei benzi pe sens, iar mijloacele de transport în comun vor avea bandă specială. De asemenea, vor fi construite trei parcări, dintre care una subterană, și un nod intermodal de transport. Valoarea investiției este de 50 milioane de euro. 

Pe Șoseaua Pantelimon vor fi asigurate trei benzi de circulație pe sens, bandă specială pentru tramvai și mijloacele de intervenție 112 pe mijlocul șoselei, piste pentru biciclete de câte un metru lățime, dar și trotuare late de 2,5 metri. Între trotuar și partea carosabilă vor fi amenajate locuri de parcare. Aceste parcări vor fi publice și nu rezidențiale. Primăria va instala acolo parcometre și vor impune tarife mari de parcare pentru fiecare oră de utilizare. 

În plus, la intersecția Șos. Pantelimon cu Vergului va fi realizat un nod intermodal cu parcare subterană park&ride cu 420 de locuri. "Parcarea va avea două nivele în subteran, iar la suprafață va fi zona destinată mijloacelor de transport. Planul este ca cei care vin din afara Capitalei să își lase mașina în această parcare și să se deplaseze prin București cu ajutorul mijloacelor de transport în comun",  a explicat Ion Dedu, director executiv în cadrul Direcției Transporturi din Primăria Capitalei. 

Parcarea subterană va fi utilizată ziua de cei care tranzitează Capitala, iar pe timpul nopții de locuitorii din zonă. Pentru a încuraja utilizarea parcării de cei care vin din afara Bucureștiului, Primăria intenționează să instituie un tarif diferențiat. "Vor fi tarife diferențiate pe timp de zi și pe timp de noapte. Pentru cei care vin din afara Bucureștiului, își lasă mașina în parcarea park&ride și circulă prin oraș cu mijloacele de transport în comun vom impune un tarif mai mic pentru a-i încuraja să renunțe la mașini în favoarea transportului în comun", a precizat Ion Dedu. 

Parcări supraetajate în spatele blocurilor de pe Sos. Iancului

Pe Șoseua Iancului, modificările nu vor fi atât de mari. Șoferii vor avea la dispoziție doar două benzi pe sens, iar pentru mijloacele de transport în comun va fi amenajată o bandă specială pe fiecare sens. De fapt, pe linia de tramvai vor circula și autobuzele. Și pentru bicicliști vor fi amenajate piste speciale late de un metru. 

"Am scos toate parcările din lungul străzii și vom amenaja două parcări supraetajate în spatele blocurilor. Deocamdată este foarte greu să obținem terenul necesar pentru amenajarea acestora. Nu există spații publice acolo și aici este mai dificil", a declarat și Silviu Brăteanu, director Via Proiect, firma care se ocupă de cele două proiecte. 

În total, vor fi realizate reamenajări și reconfigurări pe o distanță de 5,1 kilometri, dintre care 3,9 kilometri linie de tramvai. Costul total al lucrării, inclusiv parcări și nodul intermodal se ridică la 50 milioane euro. "Estimăm că la sfârșitul anului viitor, începutul lui 2015 lucările vor fi terminate", a precizat Ion Dedu. 

Etichete: Ion Dedu, piste biciclete, realitatea, Şoseaua iancului, Șoseaua pantelimon

0/5 COMENTARII
Maria
28 oct 01:11
+0
VOTURI
-0
vise taica vise,este usor de zis dar greu de facut,
Toni L.
16 oct 12:37
+0
VOTURI
-0
Internetul din Romania a devenit o sursa tot mai raspandita de castiguri suplimentare.
Aceste 2 servicii gratuite de publicitate sunt la indemana absolut oricarui roman, iar castigurile se pot vedea chiar din primele zile de la inregistrare .
Alege sa :

Primesti mail-uri publicitare pe adresa ta de mail si sa fi platit pentru asta.
Inregistreaza-te aici ( 6 $ bonus bun venit )
http://ow.ly/p67DE

Primesti sms-uri publicitare pe telefonul tau si sa fi platit pentru asta.
Inregistreza-te aici ( 2 E bonus bun venit )
http://ow.ly/pRCvd
vlad
16 oct 11:08
+0
VOTURI
-0
Wow, e o nebunie :). Sa o luam pas cu pas. Desfinteaza toate locurile de parcare de pe bulevard?? In principiu ar fi o idee buna, ca fluidizezi traficul, dar nu poti face asta inainte sa construiesti locurile de parcare.... unde sa-si duca oamenii masinile?? :) ei spun ca ar cauta locuri pt parcarile alea supraetajate, dar nu le-au gasit inca, nu au nici banii pt ele.... oamenii sa se descurce, sa-si vanda masinile :)). Incredibil.

Daca tot am zis de masini, acum sa zic si de restul. Piste de 1 metru latime??? Din cate stiu eu, in norme, latimea minima acceptata este de 1,2 metri si asta doar in anumite cazuri speciale. In mod normal trebuie 1,5 metri. Le facem iarasi ca pe urma sa vina politia sa le desfinteze??? cand e vorba de 50 milioane de euro??? Apoi, pentru niste bulevarde atat de mari, trotuarul o sa aiba doar 2,5 metri??? Bai sunteti nebuni??? Nu o sa aiba loc nici 3 oameni sa treaca in paralel!!! Pana una alta, deja au defrisat sute de copaci de pe Pantelimon probabil urmeaza Iancului :) .... nu ar fi o problema in sine, pt ca altfel cum sa refaci bulevardele. Insa in locul copacilor astia frumosi, care au 15-20 metri inaltime, se pun niste specii penibile, care nu depasesc etajul 2.
andrei
16 oct 09:13
+0
VOTURI
-0
cum adica parcometre cu tarife mari de parcare? pai si noi care locuim acolo ce facem? cotizam asa ca prostii... tot timpul? pai voi sunteti normali? bulevardul are deja trei benzi si au luat pe sensul spre oras 2 metrii din el. daca iau si de pe sensul opus cum vor fi cele trei benzi? un mare bulevard cu DOUA benzi! locuri de parcare in spic? pai din aprox.300-350 de masini parcate pa langa blocurile din fata(la bulevard) abia daca mai incap 150. si restul? parcare subterana la Cora? traiti in alta lune! cine va lasa masina in parcare si se va inghesui in tramvai? treziti-va! ...sau daca lucuiesti in zona spital Pantelimon te duci la Cora sa lasi masina in parcarea subterana, si te intorci doua statii cu tramvaiul ca sa ajungi acasa? nu sunteti zdraveni!... prost, foarte prost gandit, sau negandit. doar daca nu aveti alt interes!
magiun
15 oct 20:17
+0
VOTURI
-0
nu va e rusine sa publicati mizeriile asta? daca aia spun numai rahaturi de minciuni voi puneti botul?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h