Ovidiu Tender a cerut strămutarea dosarului în care a fost condamnat. Care sunt motiveleOvidiu Tender cere anularea pedepsei pe care a primit-o în dosarul „Rafo 2”, cerând strămutarea acestuia. Potrivit romaniatv.net, omul de afaceri susține că magistratul nu era compatibil pentru a judeca dosarul. 

 

 

Ovidiu Tender cere stramutarea dosarului sau. Care sunt motivele
Ovidiu Tender cere stramutarea dosarului sau. Care sunt motivele
Foto: reportervirtual.ro

Omul de afaceri Ovidiu Tender a solicitat strămutarea dosarului „Rafo 2”, în care a primit deja o condamnare. În motivarea solicitării, acesta susține că magistratul care a judecat dosarul nu era compatibil, informează romaniatv.net.

Potrivit avocatilor lui Ovidiu Tender, condamnarea primită de omul de afaceri este ilegală, deoarece magistratul care a judecat dosarul nu era compatibil. Aceștia încearcă să convingă judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție că dosarul trebuie strămutat, iar sentința anulată. 

Instanța supremă a solicitat un punct de vedere de la Curtea de Apel București, de unde se cere strămutarea.

Vicepreședintele Curții de Apel, Daniel Grădinaru, susține că cererea lui Tender este justificată și că magistratul care i-a judecat dosarul, Alexandru Mihai Mihalcea, nu era compatibil pentru a judeca acest dosar. Potrivit acestuia, cererea de strămutare trebuie admisă pentru a evita o condamnare a României la CEDO, din cauza încălcării dreptului la un proces echitabil. 

Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost condamnat, în dosarul Carom, la 12 ani și 7 luni de închisoare. Sentința a fost primită în 8 iunie, fiind acuzat de înșelăciune și spălare de bani.

Etichete: Curtea de Apel Bucureşti, Înalta curte de Casaţie şi Justiţie, Ovidiu Tender

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h