Paștele Catolic. Mesajul președintelui Traian Băsescu pentru cei care sărbătoresc azi ÎnviereaPeste 1,2 miliarde de catolici din întreaga lume sărbătoresc azi Paştele. Președintele Traian Băsescu a transmis, sâmbătă, un mesaj tuturor celor care sărbătoresc astăzi Învierea Domnului. 

Catolicii sarbatoresc azi Pastele
Catolicii sărbătoresc azi Paștele
Foto: opiniatimisoarei.ro

Azi-noapte, la Vatican, Papa Francisc a ţinut slujba Învierii Domnului la Bazilica Sfântul Petru. Noul suveran pontif i-a îndemnat pe cei care s-au îndepărtat de credinţă să-l primească din nou pe Dumnezeu în vieţile lor. Astăzi, în duminica Paştelui, Papa va oficia Mesa de Înviere începând cu ora 11:00. El va rosti tradiţionalul mesaj de Paşte în mai multe limbi, inclusiv în română, şi va da binecuvântarea "Urbi et orbi", anunță Realitatea.net.

Aproape 100.000 de credincioşi au venit la Vatican, mulţi dintre ei sosiţi special din Argentina şi din Brazilia pentru cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii. În Sâmbăta Mare, piatra mormântului a fost dată de-o parte, iar Iisus Hristos a înviat din morţi şi s-a arătat viu ucenicilor săi şi Mariei.

Pelerinii de la Vatican au aprins lumânările pascale, au cântat şi au ascultat lecturi din Vechiul Testament şi din Evanghelia Învierii.

Duminică, romano-catolicii, dar şi protestanţii serbează Paştele, cu cinci săptămâni înaintea ortodocşilor. Acesta este cel mai mare interval între sărbătoarea Învierii Domnului la cele două Biserici. Ortodocșii sărbătoresc Învierea Domnului, în acest an, pe 5 mai.

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, sâmbătă, un mesaj credincioşilor romano-catolici, evanghelici şi reformaţi din România care sărbătoresc Învierea Domnului. "Cu prilejul Sărbătorii Învierii Domnului, doresc să vă adresez gândurile mele bune însoţite de cele mai calde urări de sănătate, bucurie şi împliniri alături de cei dragi. Hristos a înviat!", se arată în mesajul preşedintelui.

Creştinii catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului - Paştele, cea mai mare sărbătoare a creştinilor. Doi ani consecutiv, 2010 şi 2011, Paştele a fost sărbătorit în aceeaşi zi de toţi creştinii - ortodocşi, catolici, greco-catolici, de evanghelici şi reformaţi, de cultele neoprotestante. Următorul an în care Paştele va fi din nou sărbătorit în aceeaşi zi va fi în 2014, când Sfânta Sărbătoare a Paştelui va fi pe 20 aprilie.

În bisericile din București și în mai multe orașe s-au organizat azi-noapte slujbe în care credincioșii au reconstituit în mod simbolic drumul lui Iisus spre Golgota. Catedrala romano-catolică "Sfântul Iosif" din Capitală a fost neîncăpătoare azi-noapte pentru cei veniți la slujba de Înviere. Printre cei care au așteptat să primească vestea Învierii s-au numărat și fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, dar și fotbalistul echipei Steaua, Vlad Chiricheș, potrivit stirileprotv.ro.

Etichete: Paștele catolic, Traian Băsescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE