Pachet suspect, găsit lângă Ambasada Israelului din Bucureşti: A fost o alarmă falsă UPDATEUn pachet suspect a fost găsit abandonat sâmbătă dimineaţa, în zona Unirii din Capitala, lângă Ambasada Israelului.

Numeroase echipe de poliţie şi agenţi SRI au investigat un pachet suspect descoperit în apropierea Ambasadei Israelului, anunţă ştirileprotv.

Alerta de la Ambasada Israelului din București s-a dovedit însă a fi una falsă. Un pachet suspect a fost descoperit în fața clădirii și angajații ambasadei au sunat la 112. Pirotehniștii au ridicat pachetul, descoperind că a fost vorba despre o genată lăsată chiar în fața ambasadei Israelului. Cei care lucrează la ambasadă au fost cei care au sunat la 112, după ce au suspectat că pachetul poate conține materiale periculoase. Au fost mobilizate toate structurile de intervenție în astfel de situații, pirotehniștii, specialiștii SRI, polițiști, jandarmi. S-a folosit aparatură performantă pentru a detecta material explozibil, roboţi telecomandaţi, ca să nu fie nevoie de apropierea umană de pachet. Când și-au dat seama că nu este un pericol, s-au dus și pirotehniștii lângă pachet, l-au deschis și au găsit niște materiale textile în interior. Circulația pe strada cu ambasada a fost blocată pe durata intervenției pirotehniștilor.  

Miercuri, ofiţerii SRI care asigură paza Ambasadei Israelului, situată în Piaţa Unirii, au intrat în alertă după ce au descoperit între două maşini un cărucior de copil, aparent gol. Autorităţile au izolat zona, iar pirotehniştii SRI au intervenit de urgenţă pentru scanarea căruciorului cu raze X. 

Etichete: ambasada israelului, pachet suspect, SRI

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE