Pacient cu viermi pe răni la Spitalul de Arşi. Parchetul a deschis dosar de MOARTE SUSPECTĂSite-ul tolo.ro a difuzat, joi, o înregistrare video de la Spitalul de Arşi din Bucureşti cu un pacient internat la Terapie Intensivă care are viermi într-o plagă de pe ceafă. Imaginile au fost filmate de un medic care spune că în spital mai este un caz similar, în condiţiile în care secţia este invadată de muşte. Joi dimineaţă, purtătorul de cuvânt al spitalului, Adrian Stănculea, a declarat că pacientul a decedat. Inspectorii DSP merg în control, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Pacient cu viermi pe rani la Spitalul de Arsi din Capitala
Pacient cu viermi pe răni la Spitalul de Arşi din Capitală

UPDATE Procurorii de la Parchetul Capitalei au deschis dosar de moarte suspectă după apariţia unei înregistrări cu un pacient internat în Spitalul de Arşi, pe rănile căruia se aflau larve, poliţiştii fiind la unitatea medicală pentru a ridica documente.

Laurenţiu Colintineanu a declarat că, după prezentarea acestui caz, joi dimineaţă s-a luat decizia de a fi făcut un nou control privind condiţiile igienico-sanitare la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, notează news.ro.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii a precizat că de la incendiul din Clubul Colectiv au fost foarte multe controale la Spitalul de Arşi.

„Este o problemă foarte gravă de management în acel spital", a declarat Colintineanu, pentru News.ro.

El a precizat că în luna martie a fost un control încrucişat în toate unităţile sanitare cu paturi, inclusiv la Spitalul de Arşi din Capitală, iar unde au fost găsite nereguli, s-au dat sancţiuni şi s-au dispus măsuri de remediere.

Colintineanu a adăugat că joi s-a luat decizia ca inspectorii DSP să întrerupă controalele în care erau implicaţi şi să reverifice condiţiile igienico-sanitare în toate spitalele din Bucureşti.

Tolo.ro spune că autorul filmării este un medic, iar imaginile au fost realizate în urmă cu două zile, în secţia Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală. În imagini apare un pacient care în spatele urechii are o rană invadată de viermi albi.

"Mai e un caz identic, însă n-am reuşit să-l filmăm decât pe acesta", spune medicul.

"Sunt oameni internaţi la Arşi în urmă cu 10-11 zile. Au fost aduşi direct la noi. Cum secţia e plină de muşte, ceea ce se vede pe filmare sunt, cu mare probabilitate, larve de muşte", adaugă doctorul, care a insistat ca filmul să fie făcut public în pofida durităţii sale.

"Ce sens are să ascundem realitatea? Ce e mai grav: să arătăm sau să îndurăm aşa ceva, pacienţii şi noi, cei care ştim (...) Acestea sunt condiţiile în care sunt trataţi pacienţii în acest spital! Şi trebuie schimbate!", adaugă medicul.

Şeful secţiei ATI de la Spitalul de Arşi, Adrian Stănculea, a răspus iniţial că i se pare puţin probabil acest caz, apoi recunoaşte faptul că pacienţii sunt trataţi în condiţii de igienă precară.

"Am mai avut cazuri, dar la internare şi era vorba de pacienţi aflaţi într-o stare de mizerie fiziologică. Dar apoi sunt curăţaţi, spălaţi în unica şi celebra baie de la ATI şi dezinfectaţi", spune Stănculea.

În momentul în care i se atrage atenţia că în acest caz este vorba despre pacient care a acumulat deja zece zile de la internare, Stănculea a răspuns: "Este, evident, vorba de larve de muscă, deci a existat o contaminare. Ceea ce e foarte probabil, deoarece secţia ATI nu are condiţii de izolare, nu avem uşi glisante, nu avem aer condiţionat, deci putem avea muşte... dar aici putem vorbi şi despre o deficienţă în tratamentul medical, deoarece aceşti pacienţi trebuie curăţaţi şi pansaţi zilnic".

Pacientul care avea o rană invadată de viermi a decedat, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al spitalului, Adrian Stănculea. "

"Pacientul a decedat, dar nu din cauza larvelor. Acele larve nu îl omoară. Nu înseamnă că le lăsam să stea pe pacient. Imaginea e reală. Nu am ce să comentez. A existat situaţia asta, a unui pacient care avea în zona arsă cei patru-cinci viermi.Sunt zone de necroză unde nu poţi băga degetele şi să speli ca pe mâini, că poţi rămâne cu urechea în mână. Zonele acelea se spală cu delicateţe. E de ajuns să fie o muscă, nu vă închipuiţi că e ca la gunoi", a declarat Adrian Stănculea, joi dimineaţă, la Antena 3.

Etichete: Ministerul Sănătăţii, pacient cu viermi, pacient cu viermi pe răni, spitalul de arsi bucureşti, tolo.ro, viermi pe răni

0/3 COMENTARII
Mumu
15 iul 21:54
+0
VOTURI
-0
Cris, tu sigur esti din Africa dupa cum te exprimi...
Mai cauta pe Goagal sau intreaba doctorii: terapia cu larve exista si e destul de eficienta. Larvele consuma tesutul mort din leziune curatand rana.

Da-ti cu parerea cand stii sigur!
Cris
14 iul 13:17
+0
VOTURI
-0
Ce sa caute muste intr-un spital de arsi? Suntem in Africa, unde suntem "aicea"?
Tonto.ro
14 iul 12:50
+0
VOTURI
-0
Sunt tratamente medicale care folosesc anumite tipuri de larve!
Acum nu stiu ce anume era pe pacientul respectiv, dar ar trebui sa va interesati ca nu cumva sa fi fost un asemenea caz...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE