Pădurea Băneasa, salubrizată marţi de elevii din Sectorul 1Aproximativ 120 de elevi și cadre didactice de la Liceul Teoretic ”Alexandru Vlahuță” vor realiza marți, 5 aprilie, începând cu orele 11:00, o amplă acțiune de ecologizare în Pădurea Băneasa. Evenimentul este organizat de Primăria Sectorului 1 și compania Romprest, prestatorul serviciului de salubrizare, și face parte din campania de curățenie desfășurată în fiecare primăvară în această zonă administrativă.

Padurea Baneasa, salubrizata marti de elevii din Sectorul 1 (Foto maimulteverde.ro)
Pădurea Băneasa, salubrizată marţi de elevii din Sectorul 1 (Foto maimulteverde.ro)

Acțiunea de ecologizare va porni de la intrarea în Pădurea Băneasa, dinspre strada Jandarmeriei, punctul de întâlnire dintre elevi și reprezentanții Romprest. Cei mici vor fi dotați de către compania de salubrizare cu mănuși și saci de plastic pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a acțiunii de ecologizare. La sfârșitul evenimentului, micii ecologiști vor primi din partea organizatorilor diplome și medalii.

Începând cu jumătatea lunii martie, Primăria Sectorului 1 și compania Romprest desfășoară campania de curățenie de primăvară a domeniului public. Până la începutul lunii mai, în Sectorul 1 vor fi organizate ample acţiuni de salubrizare manuală şi mecanizată a celor 1125 de artere din această zonă administrativă.

În cadrul curățeniei de primăvară, compania Romprest va desfășura următoarele activități: răzuitul rigolelor, măturatul manual și mecanizat, stropitul și spălatul carosabilului şi trotuarelor cu substanțe ecologice și apă din puțurile proprii de mare adâncime, precum și întreținerea curățeniei. De asemenea, vor fi colectate deșeurile rezultate de la populație, precum și cele existente în depozite necontrolate. Pentru desfășurarea curățeniei se vor folosi peste 150 de utilaje și 450 de muncitori pe zi, informează administraţia locală într-un comunicat de presă. 

Tot în cadrul curățeniei de primăvară, Romprest va salubriza toate recipientele de pe domeniul public, folosind echipamente speciale de igienizat şi soluţii ecologice. Astfel, vor fi curăţate peste 14.000 de coşuri stradale (amplasate pe stâlpi) și aproximativ 2000 de recipiente de precolectare selectivă a deșeurilor.

Etichete: Pădurea Băneasa, Romprest, salubrizare, Sectorul 1

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h