Berceniul se unește, prin Facebook. Mii de persoane, în comunitatea online a cartieruluiExistă, în București, oameni care își dedică parte din timp cartierelor orașului. Îndemnați fie de amintiri, fie de pasiunea pentru Capitală, creează adevărate comunități online, pe diverse rețele de socializare. Printre aceștia se află Eduard Peter, creatorul și administratorul paginii de Facebook Berceni - Cartierul Copilăriei Noastre, care a strâns deja peste 9.000 de aprecieri.

Iubirea pentru Berceni. Acesta este motivul care l-a condus pe Eduard înspre realizarea unei pagini de Facebook dedicată cartierului său natal, de care se simte foarte atașat, după cum ne-a povestit. 

„Ideea mi-a venit în 2008, când eram în Italia, și am pus-o n practică în 2014, tot din Italia. Dorul de cartier și-a spus cuvântul. M-am gândit, astfel, să încerc să fac ceva pentru noi, cei plecați departe. Am ales Berceniul pentru că aici sunt născut și aici am trăit cele mai frumoase clipe din viața mea. Am simțit că trebuie să mă revanșez și eu față de cartier. Cum scrie și pe coperta paginii, I LOVE BERCENI”, ne-a spus Eduard Peter.

Ideea lui a prins rapid în rândul cercului său de prieteni, care s-au grăbit în a-l încuraja.

„Prietenii au rămas plăcut surprinși pentru că și ei și iubesc cartierul. Știindu-mă foarte ambițios, mi-au urat succes”, susține acesta.

Nostalgie. Acesta este cuvântul cu care Eduard descrie sentimentul celor care îi scriu, prin intermediul paginii. 

„Cei care trimit mesaje semnalează că sunt vinovat pentru că i-am făcut să se simtă copii și să retrăiască cea mai frumoasă perioadă a vieții. Mulți au plâns, mulți mi-au mulțumit de zeci de ori. M-am bucurat foarte mult când mi s-a spus că și-au reîntâlnit colegii de acum 20 de ani. Sentimente frumoase, lacrimi de bucurie.”

Adminul paginii dedicate cartierului Berceni ne-a povestit că vrea să facă lumea fericită. Postează fotografii vechi, fotografii noi și orice altceva care poate aduce bucurie în rândul celor atașați de cartier. 

„Este o pagină care ne aduce aminte de copilărie, dar care ne arată și cum este viața în ziua de astăzi. Sunt oameni care sunt plecați de douăzeci, treizeci de ani, iar o poză din zona Cultural i-a făcut să plângă”, ne-a mai povestit Eduard.

Iubește Berceniul peste tot

Eduard se consideră mândru de cartierul său și îl ia după el peste tot.

„Din prima și până în ultima clipă îmi voi iubi cartierul, nu mă voi muta din el niciodată. De altfel, am fost la o nuntă cu un tricou cu I love Berceni. Ca zonă este superbă. Ai tot ce ai nevoie și cel mai important, ai multă verdeață. Dacă noi, cei tineri, nu ne promovăm cartierul, cine să o facă?”, se întreabă internautul.

Eduard Peter are 31 de ani și spune că în cartier, lumea îl știe drept „Eddy cu rețeaua”, pentru că lucrează în IT și se ocupă cu lucrări din acest domeniu, la domiciliu. 

„Sunt un tip căruia îi place să își ajute aproapele. Îmi place foarte mult să fac lucruri de care să se bucure și alții. Chiar îmi aduc aminte că atunci când eram mic, plantam flori în grădină și vopseam gardul”, ne-a mai spus Eduard. 

Pe pagina de Facebook „Berceni - Cartierul Copilăriei Noastre”, cei care locuiesc în cartier, dar și ceilalți, vor găsi fotografii și articole, mai vechi sau mai noi, cu și despre Berceni. 

CITEȘTE ȘI: În cartierul Vatra Luminoasă se construieşte o comunitate. Prin Facebook şi fotografie

Etichete: Berceni, Berceni - Cartierul Copilariei Noastre, facebook

0/2 COMENTARII
Eduard Peter
21 oct 01:45
+0
VOTURI
-0
Bravo, si jos palaria pentru acest comentariu. RESPECT!
URAGANU
20 oct 18:56
+0
VOTURI
-0
BERCENI chiar este un cartier in adevaratul sens. Cat un oras de provincie si cat o padure de verdeata, cu toate facilitatile posibile si imposibile.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE