Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria, iluminate în albastru sâmbătă searaPalatul Cotroceni şi Palatul Victoria vor fi iluminate în albastru sâmbătă seara, cele două instituţii alăturându-se campaniei "Light It Up Blue", desfășurată cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului.

Palatul Cotroceni va fi iluminat in albastru in noaptea de sambata spre duminica
Palatul Cotroceni va fi iluminat în albastru în noaptea de sâmbătă spre duminică

Palatul Cotroceni va fi iluminat în albastru în noaptea de sâmbătă spre duminică, în intervalul orar 20,00 — 6,00, "în semn de solidaritate cu persoanele care se confruntă cu această boală".

"Autismul este una dintre cele mai severe tulburări neuropsihiatrice și poate afecta orice familie, indiferent de condiția socială, zonă geografică sau nivelul de educație. În România, aproximativ 30.000 de persoane suferă de această cumplită boală, în fiecare an înregistrându-se peste o mie de noi cazuri. Președintele României susține programele de suport al pacienților pentru a crea un standard de calitate a intervențiilor medicale și psihosociale oferite copiilor și tinerilor bolnavi, care să faciliteze integrarea lor în societate", se arată în comunicatul Președinției.

Sursa citată menționează că prin participarea la campania "Light It Up Blue", Administrația Prezidențială se alătură celorlalte instituții ale statului și comunității internaționale care susțin demersurile întreprinse pentru înțelegerea, cunoașterea și tratarea respectivei afecțiuni.

Şi Guvernul se alătură campaniei internaționale "Light It Up Blue", prin iluminarea Palatului Victoria în albastru, sâmbătă seară, pentru a marca Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului.

"În prezent, în întreaga lume, sunt peste 70 de milioane de oameni cu autism, 1 din 160 de copii are o tulburare din spectrul autismului (TSU), iar, în România, sunt declarate oficial aproximativ 8000 de persoane cu un astfel de diagnostic. De aceea, autismul, în acest moment, ne privește pe toți. Trăim lângă acești oameni sau lângă cei din familia lor și avem cel puțin datoria morală de a-i ajuta să se integreze și să-și păstreze speranța. Persoanele cu autism sunt doar diferite, iar a fi diferit nu trebuie să reprezinte o culpă sau un motiv de discriminare. Fiecare ființă umană are valoare. A o remarca și a-i crea condițiile să se dezvolte este, înainte de toate, uman, dar și un semn de sănătate și inteligență socială", se arată într-un comunicat al Executivului transmis, sâmbătă, Agerpres

Potrivit sursei citate, Guvernul salută eforturile asociațiilor de profil și voluntarilor care participă la redarea speranței celor care suferă de autism și familiilor lor.

"Astăzi se împlinesc nouă ani de la prima celebrare a Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului. Este deja tradiție recunoașterea unei realități sensibile pentru orice comunitate și manifestarea susținerii față de persoanele care suferă de autism din partea statelor, instituțiilor și oamenilor obișnuiți", mai precizează Executivul.

Ziua Internațională de conștientizare a autismului (World Autism Awareness Day) este marcată anual la nivel mondial la 2 aprilie, cu scopul de a dinamiza eforturile mondiale de promovare a unei mai bune înțelegeri a autismului și de a crește nivelul de informare al publicului larg privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism și ale familiilor acestora.

Această zi a fost instituită de către Adunarea Generală a ONU, prin Rezoluția 62/139, adoptată la 18 decembrie 2007, fiind propusă de reprezentanții Statului Qatar și sprijinită de către toate statele membre.

Tema sub care este marcată în 2016 Ziua internațională de conștientizare a autismului se intitulează ''Autism și Agenda 2030: Includere și neurodiversitate''.

Etichete: Light It Up Blue, Palatul Cotroceni, palatul cotroceni albastru, palatul victoria, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE