Palatul Primăverii, casa familiei Ceaușescu, număr de vizitatori sub așteptări în prima lunăExpoziția Permanentă "Palatul Primăverii - fosta reședință a familiei Ceaușescu" a fost vizitată, în prima lună de la deschidere, de peste 5.000 de persoane, iar încasările s-au ridicat la 138.555 lei. Atât numărul vizitatorilor, cât și sumele încasate de RA-APPS sunt însă sub estimări.

Fosta reședință a soților Ceaușescu, cunoscut drept Palatul Primăverii, a fost deschis publicului începând din 19 martie, de miercuri până duminică, iar prețul unui bilet întreg variază între 15 și 45 de lei, relatează profit.ro

Reprezentanții Regiei Autonome - Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) declarau, în martie, pentru Profit.ro, că și-au estimat zilnic un număr mediu de 650 de vizitatori și încasări zilnice aferente de circa 19.200 lei.

RA-APPS se baza foarte mult și pe turiștii străini, pentru care a pregătit ghidaje în limba engleză și pe care speră să îi atragă într-un circuit comun de vizitare cu Casa Poporului, actualul Palat al Parlamentului.

"Vom avea zilnic autocare de la Palatul Parlamentului și cu siguranță numărul vizitatorilor va crește constant", declara, în martie, pentru Profit.ro, directorul expoziției permanente.

Estimările respective, luând în calcul cele 250 de zile pe an cât va fi deschis Palatul Primăverii, înseamnă venituri anuale de 4,8 milioane de lei, respectiv de peste 1 milion de euro.

Potrivit datelor furnizate Profit.ro, veniturile de pe urma turiștilor au fost însă în prima lună doar la o treime din cele așteptate de reprezentanții RA-APPS. Asfel, încasările zilnice au fost de circa 6.500 lei, în loc de 19.200 lei, la un număr mediu de 250 de vizitatori zilnic, în loc de 650.

Etichete: casa familiei Ceaușescu, palatul primaverii

0/1 COMENTARII
Șerban
03 May 12:07
+0
VOTURI
-0
Normal că sunt încasări mici, din moment ce este necesară rezervarea cu o zi înainte și pentru un grup de minim 5 persoane! Este un punct de interes nu doar pentru români, dar și pentru turiștii străini.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h