Palatul Ştirbey este scos la vânzare. Statul are drept de preemţiunePalatul Stirbey, proprietate aflată la 15 kilometri de Bucureşti, pe malul lacului Buftea, cu o suprafaţă de 24 de hectare, a fost scos la vânzare.

Palatul Stirbey
Palatul Ştirbey

"Domeniul este de vânzare în portofoliul nostru. Din câte ştiu, cei trei proprietari, persoane fizice, au dorit să vândă încă de la început acest domeniu. Vorbim despre o proprietate situată pe malul lacului Buftea, care are în interior un lac pe 1,4 ha şi o deschidere de 300 metri spre lacul Buftea, precum şi parcul de 20 de hectare care are arbori seculari. În domeniu sunt obiective din patrimoniul cultural naţional, Palatul Ştirbey, Palatul Mic şi Biserica, Poarta şi Turnul de Apă", a declarat pentru Eduard Mircea Uzunov, preşedintele Regatta Estate, potrivit Mediafax.

Domeniul cuprinde şi construcţii noi, destinate evenimentelor pentru publicul larg, precum Sala Regina Maria, pe o suprafaţă de 1.000 mp, cu 400 de locuri de parcare, ridicată în 2008, sau Pavilionul de Vară, realizat în 2007. Potrivit lui Uzunov, statul român nu şi-a exercitat încă dreptul de preemţiune. "De altfel, în niciuna dintre tranzacţiile cu monumente sau obiective din patrimoniul cultural-naţional nu şi-a exercitat acest drept. Motivul? Nu sunt bani".

Surse din piaţa imobiliară au evaluat proprietatea la circa 20 de milioane de euro.

Etichete: palatul stirbei scos la vanzare, Palatul Știrbey, palatul Ştirbey vanzare

0/2 COMENTARII
Dracula-n parc
03 Sep 12:16
+0
VOTURI
-0
Hai fraierilor, donati sa cumparam palatul, ca sa avem unde expune "cumintenia". Prosti, dar multi!
Cris
02 Sep 22:28
+0
VOTURI
-0
O alta escrocherie de tip Cumintenia Pamantului. Poate trebuie si pentru asta subscriptie publica de la fraieri. Bubuie Romania de prosti.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE