VIDEO Panică în avionul Bucureşti-Roma. Aeronava Wizzair a aterizat de urgenţă, cu o roată blocatăUn avion cu 165 de pasageri la bord, aparţinând companiei Wizzair, care a plecat în această dimineaţă de la Bucureşti cu destinaţia Roma, a aterizat de urgenţă pe un alt aeroport decât cel care trebuia. Din primele informaţii, trei pasageri sunt răniţi. Compania de transport aerian nu confirmă numărul victimelor. 

Panica in avionul Bucuresti-Roma. Aeronava a aterizat de urgenta: sunt trei raniti
Panică în avionul Bucureşti-Roma. Aeronava a aterizat de urgenţă: sunt trei răniţi

Potrivit România TV, aeronava Wizzair ar fi trebuit să aterizeze pe aeroportul Ciampino însă a ajung pe aeroportul Fiumicino deoarece primul avea pista prea mică.

Chiar şi aşa, au fost probleme la aterizare din cauză că a fost raportată o defecţiune la trenul de aterizare, o roată fiind blocată. Pilotul a fost nevoit să aterizeze cu ajutoul unei singure roţi şi unui singur motor. După ce s-a oprit, avionul s-a aplecat pe o parte.

Toţi cei 165 de pasageri au fost coborâţi pe tobogane, fiind înregistraţi trei răniţi care nu au fost însă transportaţi la spital. 

La faţa locului s-au deplasat de urgenţă mai mulţi pompieri, poliţişti şi carabinieri.

UPDATE 11:30 Echipajul şi pasagerii avionului Wizz Air care a aterizat de urgenţă, sâmbătă dimineaţă, pe Aeroportul Fiumicino din Roma nu au raportat răniţi, spun reprezentanţii companiei aeriene, precizând că au fost acordate îngrijiri unor pasageri care s-au speriat.

"Aeronava a aterizat în siguranţă la ora 8.15, iar pasagerii au fost debarcaţi folosindu-se toboganele de ieşire. Echipajul şi pasagerii nu au raportat răniţi, pasagerii fiind asistaţi de companie", spune Daniel de Carvalho, directorul de comunicare al companiei, reprezentanţii Wizz Air precizând că au fost pasageri care au primit îngrijiri pentru că s-au speriat, fără a fi însă răniţi, şi că s-a creat o confuzie, scrie gandul.info.

"Wizz Air va colabora cu autorităţile pentru investigaţie şi îşi cere scuze tuturor pasagerilor afectaţi de inconvenientele create de aterizarea de urgenţă", mai spune directorul de comunicare al companiei, care contrazice astfel relatările AFP şi ale agenţiei ANSA.

Oficialii companiei aeriene Wizz Air au declarat pentru ZF că avionul Airbus A320 are o vechime de 13 luni iar pilotul italian are 12.000 de ore de zbor la activ, în cadrul Forţelor Aeriene Italiene şi a unor companii comerciale.

Etichete: aeronavă, aeroport ciampino, aeroport fiumicino, aterizare de urgenta, Bucuresti Roma, defectiune trenul de aterizare, panica avion, răniţi, s-a blocat roata, Wizzair

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h