Primarul Onțanu desființează panourile ce discriminează minoritățile sexuale și amendează autoriiAsociaţia Pro Vita pentru născuţi şi nenăscuţi şi Alianţa Familiilor din România au postat, pe Calea Moşilor, două panouri care discriminează persoanele homosexuale şi care, prin sintagma "La Olari, la capătul străzii, se fac nişte chestii...", face trimitere la evenimentul de la Colegiul George Coşbuc, când mai mulţi elevi au fluturat steagul diversităţii LGBT pe holurile liceului. Primarul Sectorului 2, Neculai Onțanu, a dispus desființarea panourilor discriminatorii și amendarea societăților comerciale cu câte 5.000 de lei, anunță reprezentanții primăriei într-un răspuns remis B365.ro.

Panoul întreabă trecătorii dacă "Ţi-ai vedea băiatul homosexual?" şi "Ţi-ai închipui fetiţa lesbiană?" şi încheie cu avertizarea că "Pe Olari, în capătul străzii (n.r. Colegiul George Cosbuc e situat pe str. Olari 29-31), se întâmplă nişte chestii..."

panou calea mosilor

Panou Calea Mosilor 

Mai mult, Asociaţia Familiilor a publicat marţi, pe pagina de facebook, acelaşi panou postat pe Calea Moşilor, din Sectorul 2, cu invitaţia Vino azi la Muzeul Ţăranului Român, la ora 18! Panourile incitau deci la o actiune ce urma sa fie condamnata de catre Consiliul pentru Combaterea Discriminarii.

sursa foto: http://www.facebook.com/Alianta.Familiilor?fref=ts

La Muzeul Ţăranului, marţi, la orele 18, un grup de persoane, care se prezintă drept "societatea civilă creștină" a boicotat proiecția filmului "The Kids are Alright" , în cadrul evenimentelor Lunii LGBT. Cei veniți la vizionare spun că au fost jigniți și scuipați de extremiști, iar poliția i-ar fi legitimat tot pe ei, în timp ce o parte dintre protestatari împotriva minorităților sexuale se laudă cu o acțiune reușită (site-ul roncea.ro anunta, dupa incident, ca protestul a fost unul reusit printr-un articol pe pagina lor cu titlul: "Protest reusit impotriva mafiei si propagandei homosexuale de la Muzeul Taranului Roman".)

Firmele care deţin cele două panouri publicitare de pe Calea Moşilor se numesc: S.C. Euromedia Group SRL şi S.C. Fler Media SRL.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a condamnat public manifestările homofobe de la MȚR, iar primarul Sectorului 2, Neculai Onțanu, a dispus desfiinţarea imediată a afişajelor discriminatorii plasate pe teritoriul Sectorului 2, ca și amendarea contravenţională conform prevederilor legale cu suma de 5000 lei fiecare a celor două societăţi comerciale care deţin cele două panouri publicitare.

Cei de la Alianta Familiilor din România au postat şi pe site-ul oficial o acuză la adresa Colegiului George Coşbuc şi a evenimentului care a avut loc acolo, cu ocazia Lunii Istoriei Lesbiană Gay Bisexuală și Transexuală. Aceştia au scris că:  "homosexualilor le-a venit ideea să introducă acţiunile propagandistice, prin intermediul acestor ambasade, în acele instituţii de învăţământ care derulează programe de cooperare cu acestea. Colegiul bilingv „George Coşbuc” a părut a fi un punct de pornire potrivit. Homosexualii au găsit repede 1-2 profesori dornici să-şi arate zelul în promovarea „toleranţei” şi „diversităţii” înaintea ambasadelor care îi pot trimite la cursuri de perfecţionare la Londra sau Paris."

Etichete: realitatea, Sectorul 2

0/20 COMENTARII
4Go00yxA
20 iul 12:04
+0
VOTURI
-0
PDL in 3. A avut peste 50% la CGMB (la CL a avut mai mult dar ala e un vot mai putin politic - se da la phceat cu primarul de sector). Asta daca luam in considerare scorul inainte de a fi redistribuite voturile partidelor care nu trec pragul. http://aubqnn.com [url=http://uuukniytqkh.com]uuukniytqkh[/url] [link=http://kqsqkavxb.com]kqsqkavxb[/link]
nOeMynmXwZ5E
19 iul 21:00
+0
VOTURI
-0
for the tips! You should do a Miley Cyrus look?Tons of you ladeis reading this comment don't exactly love paying for expensive beauty products. It can get expensive pretty fast! I was pleased to find out on the MAC facebook site they're givin out a LOT of cosmetics for free the rest of the month.  =D I guess I could spare ya some time, here's the give away site.shortener。org/90469Oh ya, you need to use the coupon code FACEBOOK8489 on page 3
XVwrVtHIha77
18 iul 03:42
+0
VOTURI
-0
That's a skillful answer to a diffciult question
Homofobul
25 feb 15:50
+0
VOTURI
-0
Unii inteleg prin libertate sa ofenseze marea majoritate a celorlalti...Daca suntem in democratie,aia nu inseamna ca trebuie sa imi aratati mie cat de mandrii sunteti ca va f... in fund.Dati o incolo de treaba,daca ati tine pentru voi chestia ca sunteti homo,nu v ar deranja nimeni.Dar din moment ce voi faceti propaganda,si ne scoateti ochii,ca de ce suntem scarbiti de voi,va atrage numai ura din partea noastra,pentru voi.
Scorpio
22 feb 12:35
+0
VOTURI
-0
E o tara democratica , facem ce vrem cat timp nu incalcam legea!Si in fiecare tara traiesc gay sis acceptati , haideti lasati fitele de romani cinstiti si sa ne acceptam indiferent ca suntem gay , lesbiene sau transexuali.Nui problema nimanui ce e fiecare , romanul sa-si vada de viata lui si de casa lui sa-i lase pe noi astia cu alte orientari in pace cai mai bine :) Haideti sa traim can Amsterdam :)
Scorpio
22 feb 12:32
+0
VOTURI
-0
Nu vad de ce tara asta e atat de traditionala si proasta ca popor si nu ii acceptam pe toti indiferent de orientare.Cat timp nu deranjezi pe nimeni faci ce vrei cu viata ta sin propriul dormitor
Scorpio
22 feb 12:30
+0
VOTURI
-0
Fiecare face ce vrea in dormitor cat nui deranjeaza pe ceilalti , ar trebui sa ne iubim indiferent de orientare !!
Maria
22 feb 10:49
+0
VOTURI
-0
Foarte bine ca dau jos panourile astea demne de Uganda sau Arabia saudita, scrise de nebuni habotnici in stare sa-si arda pe rug copilul daca acesta isi da seama la adolescenta ca se indragosteste de altcineva de acelasi sex ! Cita ignoranta si habotnicie aroganta, cu cit sint mai ignoranti cu atit sint mai virulenti. Homosexualitatea a existat intotdeauna, in toate culturile, e plini de artisti, actori/actrite gay, pe care ii admirati idiotilor fara sa aveti habar ca sunt gay. E plini de gay si in Romania, sunt in jur de 3-4% cam peste tot, oricit ati racni ca niste magari calcati pe coada. Toti sunt nascuti in familii cu un tata si o mama, se nasc chiar si in familii de habotnici, pentru ca este total imprevizibil. Singurul lucru pe care il puteti face este sa suscitati ura fata de ei si sa faceti totul sa fie nefericiti. Si asta in numele lui Isus, cu "iubeste-ti aproapele". Sa va fie rusine, la toti habotnicii care postati aici.
vlad
22 feb 09:38
+0
VOTURI
-0
Dar care e problema oamenilor astia??? Ce le pasa lor ce fac altii?? traim intr-o democratie, respectam drepturile omului... fiecare sa faca ce vrea atata timp cat e legal!!! Iar aia la MTR, nici macar nu era ceva de propaganda, inchiriasera si ei o sala pt un eveniment, atat. Un eveniment privat. Eu nu inteleg de ce s-a ajuns la situatia asta.
Scorpio
22 feb 09:22
+0
VOTURI
-0
Recunosc sunt gay da nui treaba nimanui de ce sunt asa , asta simt asta fac ce atata caz?Cat timp nu deranjez pe nimeni nu vad carei problema voastra :) Suntem liberi sa facem ce vrem cat timp nu provocam rau unu altuia !!! Cine comenteaza la adresa comunitatii LGBT e un prost siun incuiat mintal , un frustrat :)) Asa ca mai usor cu comentariile asupra comunitatii LGBT :) dragostea exista indiferent de orientare
Scorpio
22 feb 09:15
+0
VOTURI
-0
E o tara libera ne acceptam asa cum suntem indiferent de orientare , doar o tara retardata nu accepta diversitatea , fiecare e liber in alegerile lui si fiecare face ce vrea :)
George
22 feb 05:07
+0
VOTURI
-0
Ce bătaie de joc cu panourile alea infecte. Foarte bine le face Onțanu, nu degeaba câștigă de fiecare dată primăria cu peste 70% indiferent de ce partid e susținut, sau dacă candidează ca independent. Cum ar putea orice om normal la cap să fie de acord cu mesaje publice care insultă la ură nejustificate împotriva unei categorii de oameni? Oare cei care susțin panourile ar fi gândit la fel dacă ele erau îndreptate împotriva ungurilor sau a negrilor? Este ok să afișezi uriașe mesaje publice ce încurajează ura față de alt oameni ?
Relevantă mi se pare povestea lui Matthew Shepard din america, pentru referință : http://en.wikipedia.org/wiki/Matthew_Shepard
Andrea
22 feb 04:05
+0
VOTURI
-0
Realitatea este ca pamantul nu ne poate tine pe toti si fie incepem razboiul fie acceptam selectia naturala ca homosexualitatea. Nu sunt resurese pentru toti, Dumnezeul ala invocat de Ong-urile nu a facut pamantul sa tina atata populatie. Fie ne folosim de homosexualitate pentru a mai stopa imultirea fie in viitor vom trece la castrare obligatorie. Asta va asteapta, va asteapta castrarea, va asteapta pedeapsa cu moartea pentru calomie, totul pentru a putea sa supravietuim toti. Nu sunt resurse pentru toata lumea si copii in viitor vor muri in lupta pentru a avea un cartof, vor muri pentru apa. Homosexualitatea este o limitare naturala a imultiri speciei umane, daca ea nu va face fata atunci urmeaza razboiul pentru resursele pamantului, cine va avea mancare si cine nu.
iulia
21 feb 22:34
+0
VOTURI
-0
http://infoinsider.ro/2011/06/04/gayfest-gay-are-between-us-get-over-it/
Andrei
21 feb 19:01
+0
VOTURI
-0
Da cineva care nu ii straight nu ii tot faptura lui Dumnezeu? daca tot ii sa o ardem aiurea cu Biblia si valorile crestine.
miai
21 feb 18:57
+0
VOTURI
-0
Alex - romania nu e e o tara de crestini. Sigur ai mai auzit asta, poate la televizor, dar constitutia iti garanteaza libertatea de a nu crede in nimic, si de a te feri de bigoti (cauta in dexonline.ro) ca tine.

Ia biblia si sterge'te la gura cu ea. Te pup.
marcu
21 feb 18:46
+0
VOTURI
-0
Care e motivul pentru care ontanu a dispus desfiintarea panourilor? Nu vad nimic discriminatoriu in mesajul acestora.
lala
21 feb 18:06
+0
VOTURI
-0
...ati scris la un moment dat 'George Enescu' in loc de 'George Cosbuc'...
...in rest, every cloud has a bright linen - ne-am obisnuit sa ne-mpartim in tabere si sa dam cu pietre, poate ca manifestari de genul asta vor atrage atentia asupra unor treburi care trebuie mult mai adanc, onest, calm abordate si discutate... capul intors al parintilor si aruncatul cu injurii al extremistilor nu vor face ca homosexualitatea sa dispara, cum nici propaganda pe stilul 'paiate' (desi carnavalurile sunt o manifestare placuta, cel putin pentru mine) nu vor face ca homosexualii sa fie priviti cu seriozitatea cuvenita... exista copii homosexuali, exista si copii confuzi, oricat de mult le-ar placea taticilor si mamicilor lor 'valorile crestine'... o consiliere adecvata, facuta-n scoli pentru ca acasa ne ghidam doar dupa dogme, ar putea delimita homosexualitatea unui adolescent de confuzia in ceea ce priveste convingerile sale sexuale - ar fi ideal ca si parintii sa asculte inainte de a lua foc... dar mai avem ceva de parcurs pana acolo...
Alex
21 feb 18:03
+0
VOTURI
-0
Ca tara de cristini adevarati, nu cred ca trebuie sa toleram homosexualitatea nu?
Una scrie in biblie, iar legile astea noi venite de la Masoni (UE, USA etc) contravin in totalitate ce este scris in Biblie.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h