Panouri electronice de informare a călătorilor în staţiile de tramvai de pe linia 21Primăria Capitalei va monta panouri electronice în 20 de staţii de tramvai pe linia 21, pe Şoseaua Colentina, valoarea investiţiei ridicându-se la aproape 4 milioane de lei, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat joi în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). De asemenea, vor fi reparate şi peroanele din 22 de staţii de pe traseul tramvaiului 41.

Tramvaiul 21
Tramvaiul 21

Cele două proiecte de hotărâre au intrat suplimentar pe ordinea de zi.

Astfel, ar urma să fie montate panouri electronice în 20 de staţii de tramvai pe linia 21, pe Şoseaua Colentina, pe tronsonul Bucur Obor – Bucla Helitube. Acestea vor arăta timpul de sosire a tramvaielor în fiecare staţie.

Pe lângă sistemul de afişare a timpilor de aşteptare, va fi implementat şi un sistem de supraveghere video a peroanelor şi zonei adiacente acestora.

Primăria Capitalei estimează că panourile vor fi montate în aproximativ şase luni (de la data începerii proiectului), iar investiţia se ridică la aproape 4 milioane de lei.

Astfel de panouri electronice de informare a călătorilor au fost montate vara trecută şi pe linia tramvaiului 55, pe Şoseaua Pantelimon. Municipalitatea spunea atunci că este doar un proiect pilot, însă dacă va avea succes va fi implementat şi pe liniile de tramvai 21 (Şoseaua Colentina) şi 41 (Bulevardul Olteniţei).

Un alt proiect de hotărâre aprobat de consilierii generali se referă la modernizarea peroanelor din 22 de staţii (din 38) de pe linia tramvaiului 41. Valoarea investiţiei se ridică la aproape 7 milioane de lei. Lucrările sunt necesare, spune primăria, pentru că peroanele sunt degradate.

 

Etichete: panouri electrice, stb, tramvaiul 21

0/2 COMENTARII
micutu de la 4
27 oct 11:12
+0
VOTURI
-0
Panouri electronice ne trebuie noua in statiile alea? Sa stim ca vine la 20 min un tramvai? Transportul a devenit sub-dimensionat mergem cu aceleasi cutii mizere galagioase din anii 80 refugiile sunt aglomerate ca peroanele din gari. Iar unele tramvaie merg mai mult goale altele sunt full mereu, cred ca STB e pe pilot automat nu urmareste nimeni cum merge treba si fluxul de calatori. Nu stiu cum a rezistat 41 care practic e metrou si fara el cartierul Dr Taberei ar fi fost blocat. Daca ar lua niste tramvaie noi si ar indrepta liniile pai n-ar mai folosi nimeni masina proprie. Ca metroul oricum nu foloseste la nimic ca duce la Eroilor. Cati au nevoie de zona aia cand toti se duc spre Romana - Victoriei? Bashca statii dese si apropiate. O sa faci tot 30 min de la Razoare la Raul Doamnei, doar ca nu stai in ploaie si frig.
vlad
19 oct 11:46
+0
VOTURI
-0
Pai prin Pantelimon nu prea functioneaza prostia lor :)), dar vad ca o extind.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE