Papa Francisc: Crăciunul a fost luat "ostatic" de materialismPapa Francisc a oficiat sâmbătă seară, la Vatican, tradiţionala mesă de Crăciun, în timpul căreia liderul Bisericii Romano-Catolice a spus că înţelesul Crăciunului a fost luat "ostatic" de materialism.

Papa Francisc
Papa Francisc

În cadrul acestei slujbe speciale, organizată cu măsuri de securitate sporite, suveranul pontif a denunţat, de asemenea, suferinţa continuă a copiilor din lumea întreagă, scrie news.ro.

Papa Francisc i-a menţionat şi pe oamenii care suferă de foame, pe imigranţii care înfruntă pericole în drumul lor spre Europa şi pe cei aflaţi în oraşele siriene bombardate, precum Alep.

Credincioşii care au luat parte la acest serviciu religios ce a avut loc sâmbătă seară în Bazilica Sfântul Petru din Vatican au trebuit să treacă prin filtre de securitate ce erau înzestrate cu detectoare de metal.

David Willey, corespondentul BBC la Vatican, a spus că în rândul celor prezenţi la slujbă exista un anumit sentiment de insecuritate, cauzat de recentele atacuri teroriste din Europa.

Slujba care a celebrat naşterea lui Iisus reprezintă pentru papa Francisc primul eveniment major din sezonul Crăciunului, care va include şi tradiţionala binecuvântare publică, pe care suveranul pontif o va acorda credincioşilor în ziua de Crăciun, la ora prânzului.

În timpul mesei de sâmbătă seară, papa Francisc a spus că înţelesul Crăciunului a fost luat "ostatic" de materialism şi că acest sezon al sărbătorilor de iarnă are nevoie de mai multă "umilinţă".

"Oamenii trăiesc acum într-o eră în care luminile comerţului plasează lumina lui Dumnezeu în umbră, în care noi suntem preocupaţi de cadouri şi prea puţin interesaţi de cei care sunt marginalizaţi", a adăugat papa Francisc.

Pe parcursul ultimului an, papa Francisc i-a îndemnat pe credincioşi la compasiune faţă de refugiaţi, cerându-le să îşi amintească faptul că Iisus însuşi era un imigrant.

Etichete: CRACIUN 2016, papa, papa de la roma, Papa Francisc, papa francisc craciun

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE