Papa Francisc şi Patriarhul Kiril au o întâlnire istorică, vineriPapa Francisc şi Patriarhul Kiril al Rusiei se întâlnesc în Cuba, vineri.

Papa Francisc si Patriarhul Kiril au o intalnire istorica, vineri
Papa Francisc şi Patriarhul Kiril au o întâlnire istorică, vineri
Foto: voceatransilvaniei.ro

Potrivit Mediafax.ro, cei doi mari lideri ai bisericii creştine vor avea o întâlnire de aproximativ două ore, faţă în faţă, pe aeroportul din Havana. 

La sosire, Patriarhul Khiril, care a venit la bordul unui avion al guvernului rus, a fost întâmpinat de preşedintele cubanez Raul Castro. Patriarhul rus începe în Cuba un turneu în America Latină de 11 zile, pe parcursul căruia va merge şi în Paraguay şi Brazilia.

Papa Francisc, care vizitează Cuba în drum spre Mexic, a declarat, într-un interviu pentru Corriere della Sera, că ”Rusia poate da mult” pentru pacea mondială şi a evidenţiat existenţa unor anumite "convergenţe” între Vatican şi Moscova în ceea ce priveşte conflictele din lumea arabă.
 

Suveranul Pontif a mărturisit că, la întâlnirea de la Havana, ar dori să-i întâlnească şi să-i "îmbrăţişeze din nou pe fraţii ortodocşi” şi a dezvăluit că pentru această întrevedere "au fost doi ani de tratative în secret, bine conduse de episcopi competenţi”.

Etichete: Papa Francisc, patriaruhul kiril

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE