Păpuși de colecție create de artistă din România, expuse în deschiderea Carnavalului de la VenețiaPăpuși de colecție create de artista Ana Ponta au fost expuse sâmbătă în cadrul în deschiderea oficială a Carnavalului de la Veneția 2016. Fiecare păpușă este unicat și realizat manual. 

În perioada 23 ianuarie – 9 februarie 2016, ca urmare a invitaţiei Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, CREART - Centrul de Creatie, Arta si Traditiea Municipiului Bucuresti itinereaza la Venetia,  expoziţia „Mitologii Textile” ce prezintă păpuși de colecție ale artistei Ana Ponta.

Vernisajul a avut loc sambata, 23 ianuarie 2016, la sediul ICR, in deschiderea oficială a Carnavalului de la Veneția 2016.

"Suntem onorați că ne regăsim în programul oficial al unui eveniment cultural cu tradiție de peste 1000 de ani, Carnavalul de la Veneția 2016. Mulțumim Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția pentru invitație, găzduire, dar mai ales pentru sprijinul acordat in realizarea acestui evenimet. Ana Ponta este artist independent şi lucrează păpuşi încă din 1994. Având o experienţă de peste 35 de ani în domeniul textilelor, Ana Ponta colaborează cu muzee etnografice, cu magazine de suveniruri şi cu librării, participă la târguri de profil din ţară şi din străinătate. De asemenea, confecţionează măşti sau păpuşi pentru spectacole de teatru. „Inocenţa primei iubiri”, „Păzitorul timpului” și „Darul cunoaşterii” sunt doar câteva dintre numele pe care vă invităm să le descoperiți în această locație deosebită în perioada 23 ianuarie – 9 februarie 2016", a declarat Claudia Popa, directorul CREART.

Expoziția „Mitologii Textile” a fost apreciată de publicul român în perioada 23 februarie – 09 martie 2015 când Galeria Creart a găzduit-o.

Etichete: Ana Ponta, CreArT, expoziţie, păpuși, Veneția

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE