Parada homosexualilor GayPride, la Bucureşti: rugăciuni în stradă, cu preot şi măicuţe. FOTOAproape 400 de persoane au ieşit, sâmbătă după-amiază, pe Bd. Kiseleff din Bucureşti într-un marş al Diversităţii care marchează sfârşitul GayFest din acest an, organizat de Asociaţia Accept. La prânz, Asociaţia Noua Dreaptă a organizat un marş anti Gay Pride la care au participat circa 500 de manifestanţi care au rostit rugăciuni, fiind acompaniaţi de un preot şi un cor. Oamenii au cântat "Cu noi este Dumnezeu!"

Aproximativ 400 de persoane au ieşit să mărşăluiască sâmbătă pe Bd. Kiseleff, la sfârşitul GayFest din acest an, potrivit organizatorilor. Aceştia au dat drumul la muzică la maxim. 

"Mergem la Marș pentru că ne pasă. Pentru că suntem solidari și credem că fiecare dintre noi poate să facă ceva, iar împreună putem schimba lumea! Pentru că apatia nu e o soluție. Mergem la Marș pentru că vrem să fim vizibili, vrem să fim auziți, vrem să luptăm pentru o lume în care să nu existe ierarhii între felul de a iubi și de a fi al oamenilor. Credem în libertate și în auto-determinare; drepturi la care vrem să avem acces cu toții! Mergem la Marș pentru că vrem să recuperăm dreptul de a fi demni ca și indivizi, indiferent de orientarea sexuală sau identitatea de gen. Mergem la Marș pentru că nu mai putem să închidem ochii de fiecare dată când auzim că încă o persoană a fost agresată, umilită sau înjosită pentru că nu se conformează standardelor "normalității" unora", susţin organizatorii Marşului Diversităţii. 

Participanţii la Gay Pride solicită modificarea Constituţiei astfel încât să se poată căsători cu persoane de acelaşi sex şi să fie permise adopţiile în rândul homosexualilor. 

Printre manifestanţi s-a aflat şi deputatul Marius Cernea, un susţinător al căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex.

Pe traseu a fost desfăşurat un impresionant dispozitiv de securitate, inclusiv câini de intervenţie şi jandarmi călare, care au blocat străduţele adiacente bulevardului Kiseleff.

Ca şi în anii trecuţi, participanţii au făcut apel la imaginaţie: îmbrăcăminte în culori stridente, coafuri neobişnuite, au dansat continuu, încurajaţi de muzică tehno şi pop dată la maxim, plus pancarte cu sloganuri de genul: 'Ura nu este normală', 'Etichetele sunt pentru haine, nu pentru oameni', 'Dragostea nu este o crimă'.  

Noutatea din acest an a fost prezenţa, pe tot parcursul paradei, a doi eurodeputaţi - britanicul Michael Cashman (Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European) şi Ulrike Lunacek din Austria (Grupul Verzilor/ Alianţa Liberă Europeană) -, însoţiţi de deputatul român Remus Cernea şi directorul ACCEPT, Florin Buhuceanu.

Aceştia au mărşăluit prin Capitală până la ora 19.00, pe traseul Şoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf la Piaţa Victoriei. Conform organizatorilor, Gay Pride s-a încheiat cu "o zonă liberă de discriminare", în apropiere de Piaţa Victoriei, unde au fost ascultate discursuri ale reprezentanţilor comunităţii gay din România.

Gay Pride este sprijină oficial, anul acesta, de 16 ambasade, printre care ale statelor Marea Britanie, Olanda, Franţa, Norvegia, SUA. 

La prânz, circa 500 de oameni, tineri, vârstnici, prinre care şi câteva măicuţe şi un preot, au venit la mitingul organizat de Noua Dreaptă în Centrul Bucureştiului, în replică la marşul homosexualilor. Ajunşi pe Calea Vicoriei, oamenii au rostit rugăciunea "Tatăl Nostru" şi au mărşăluit mai departe. Principalele lozinci ale protestatarilor au fost: "România, ţară ortodoxă!", "România are nevoie de copii, nu de homosexuali!", "Sodoma, Sodoma, pachet la Barcelona!". Pancartele erau pline de mesaje precum: "Nu căsătoriilor şi adopţiilor homosexuale", scrie adevarul.ro. 

Purtând steaguri şi pancarte cu lozinci împotriva homosexulităţii, participanţii la marş spun se opun căsătoriilor între persoane de acelaşi sex şi adopţiilor făcute de familiile de gay, informează rtv.net. 

La începutul marşului, într-o declaraţie de presă, liderul organizaţiei Noua Dreaptă, Tudor Ionescu, a explicat că protestul are şi un caracter politic, în contextul în care organizaţia consideră că homosexualii beneficiază în România de sprijin politic. El a dat ca exemplu situaţia din Franţa, unde au ieşit în stradă oameni după intrarea în legalitatea a căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, şi a spus că îi îndeamnă pe români să iasă în stradă până nu este "prea târziu".

"Manifestăm împotriva întregii mafii homosexuale din Parlamentul României", a spus Tudor Ionescu, enumerându-i printre cei care, în opinia sa, susţin cauza homosexualilor, pe Remus Cernea, Cristian Pârvulescu şi Tudor Chiuariu, da rşi pe premierul Victor Ponta. "Marşul pentru normalitate din acest an are, iată, şi o tentă împotriva clasei politice", a mai spus Tudor Ionescu, conform realitatea.net. 

Cu acest prilej, traficul a fost restricţionat în zonă. 

Brigada Rutieră a Capitalei a anunţat restricţionarea traficului pentru desfăşurarea unui marş organizat de Asociaţia Accept, sâmbătă - 8 iunie 2013. Tot azi, a fost restricţionat traficul şi pentru un alt marş organizat de Noua Dreaptă.

Astfel, în intervalul orar 17:30 – 18:00, marşul se va desfăşura pe partea carosabilă pe traseul: Piaţa Arcului de Triumf – şos. Kiseleff – până la alveolele de lângă Şcoala „Ion Heliade Rădulescu".
Pentru buna desfăşurare a evenimentului, în intervalul orar 17:00 – 20:00, traficul rutier va fi restricţionat pe şos. Kiseleff între Piaţa Arcului de Triumf şi Piaţa Victoriei, pe str. Arhitect Ion Mincu între bd. Aviatorilor şi bd. Ion Mihalache, precum şi pe străzile care intersectează aceste artere rutiere.

Rute ocolitoare:
- Piaţa Arcului de Triumf – Piaţa Charles de Gaulle – bd. Aviatorilor – Piaţa Victoriei;
- Piaţa Presei Libere – Piaţa Montreal – bd. Mărăşti – bd. Mareşal Averescu – bd. Ion Mihalache – Piaţa Victoriei.

Brigada Rutieră Bucureşti solicită conducătorilor de autovehicule să evite deplasarea în zonă, să circule cu maximă atenţie, să folosească rutele ocolitoare şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic pentru devierea acestuia.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile semnalizate şi marcate corespunzător ori la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi.

Problemele din trafic pot fi sesizate la numărul de telefon 021.9544.

Vezi aici harta restricţiilor. 

De asemenea, tot sâmbătă Brigada Rutieră a Capitalei a dispus măsuri specifice din competenţă în sensul restricţionării şi fluidizării traficului, pentru buna desfăşurare a unui marş organizat de Noua Dreaptă, ca replică la parada homosexualilor de azi. Marşul s-a desfăşurat pe traseul: Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – Piaţa Naţiunile Unite – Splaiul Independenţei – str. Halelor – bd. Regina Maria – alee Dealul Mitropoliei, în intervalul orar 12:30 – 14:00. Deplasarea s-a făcut pe prima bandă de circulaţie.

 

Etichete: adoptii, Bucureşti, Capitală, mars noua dreapta, Marşul diversităţii, modificarea Constitutiei, Muzica, noua dreaptă, trafic restricţionat

0/1 COMENTARII
iulia
09 iun 06:23
+0
VOTURI
-0
http://infoinsider.ro/2013/06/09/rogvaiv-vremea-sustine-diversitatea-curcubeul-apare-soarele-rasare/

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h