Parastas pentru victimele din Club#Colectiv, organizat de Patriarhia Română la 6 luni de la tragediePatriarhia Română a anunţat că va organiza parastasul de jumătate de an pentru pomenirea celor morţi în incendiul din #Colectiv luni, 9 mai 2016. Pe data de 30 aprilie s-au împlinit şase luni de la tragedia din club, în urma căreia au murit 64 de oameni. 

Parastas pentru victimele din Club#Colectiv, organizat de Patriarhia Romana la 6 luni de la tragedie (Foto basilica.ro)
Parastas pentru victimele din Club#Colectiv, organizat de Patriarhia Română la 6 luni de la tragedie (Foto basilica.ro)

„La împlinirea celor șase luni de la tragicul eveniment din clubul Colectiv în urma căruia și-au pierdut viața 64 de tineri, Patriarhia Română își exprimă încă o dată compasiunea față de familiile îndoliate și se roagă pentru odihna sufletelor celor trecuți la Domnul din cauza incendiului", se arată într-un comunicat al Patriarhiei.

Conform sursei citate, întrucât cele șase luni s-au împlinit la 30 aprilie, în Sâmbăta Mare, zi în care potrivit rânduielilor liturgice nu se oficiază slujbe de pomenire, Arhiepiscopia Bucureștilor a anunţat că va organiza un parastas în fața Clubului Colectiv pe data de 9 mai, la ora 12:00, prima zi în care se pot oficia astfel de slujbe după sărbătoarea Sfintelor Paști.

CITEŞTE ŞI Dosarul Colectiv a fost trimis în judecată

Parchetul General a trimis în judecată dosarul "Colectiv". Patronii clubului şi reprezentanţi ai firmei de la care proveneau artificiile vor fi judecaţi de magistraţii de la Judecătoria Sectorului 4.

La această ceremonie sunt așteptați părinții, rudele și toți cei apropiați victimelor de la Colectiv, se arată în comunicat.

Citeşte şi DNA: PRIMA CAUZĂ a tragediei din clubul COLECTIV - RECHIZITORIU 

Etichete: #Colectiv, incendiu, morti #Colectiv, parastas sase luni, pomenire de jumatate de an, sase luni de colectiv

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE