Parc de 18 milioane de euro în Capitală VEZI CUM VA ARĂTAPlanurile Primăriei Sectorului 6 în privinţa modernizării parcului Drumul Taberei (fost Moghioroş) includ şi regenerarea a aproximativ 7 hectare de spaţii verzi din arealul total al parcului, construirea de trei spaţii de joacă pentru copii, diversificate pe grupe de vârstă, plus utilarea cu 320 de bănci şi 245 de coşuri de gunoi şi modernizarea a peste 25.000 mp de alei din interiorul parcului, se menţionează în expunerea de motive care a stat la baza proiectului de hotărâre de Consiliu Local Sector 6 aprobat în luna iulie 2011.

"Sectorul 6 suferă din cauza spaţiilor verzi şi a locurilor de joacă, dar situaţia se va schimba odată cu finalizarea acestei investiţii. Termenul de finalizare a lucrărilor este peste un an, dar eu sper că şi mai repede. Lucrările vor începe în această toamnă", a declarat pentru B365.ro primarul Sectorului 6, Cristian Poteraş.

În proiectul de modernizare sunt incluse şi construcţia unei fântâni arteziene "tip Nufăr", a uneia cu 60 de jeturi de apă, locuri de joacă pentru copii, foişoare pentru practicarea mai multor jocuri de societate, catarg pentru arborarea drapelului ţării, terenuri de sport, un monument artistic din oţel inoxidabil "Pasărea măiastră", pistă de carting, ambarcader şi debarcader pentru bărci cu vâsle şi o pasarelă pietonală metalică în arcadă.

În sumă este inclusă, de asemenea, achiziţia a 13 camere de supraveghere video la care se adaugă 2.290 de metri de fibră optică pentru reducerea poluării vizuale.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a precizat în cadrul conferinţei de presă la semnarea contractului de finanţare că noul parc Drumul Taberei va deservi locuitorii de toate vârstele din acest cartier unde ea este şi deputat PDL în Colegiul 25.

"În total, Sectorul 6 are depuse 12 proiecte cu finanţare europeană, din care astăzi semnăm două. Astfel, pe lângă proiectul de modernizare arhitecturală şi peisagistică a parcului Drumul Taberei, vor mai fi modernizate mai multe străzi din cartierul Militari şi se va reabilita infrastructura socială, respectiv căminele de bătrâni şi copii", a precizat ministrul udrea care a adăugat că, tot în Sectorul 6, vor mai fi construite trei creşe/grădiniţe cu 180 de locuri în total, două săli de sport la şcolile 172 şi 155, plus un bazin de înot la Liceul Lovinescu. "Mai avem în vedere reabilitarea unei săli de sport la Elena Cuza pentru ca tinerii să facă mai multă mişcare şi continuarea programului de reabilitare termică, în această toamnă urmând să se producă un boom, fiind reabilitate 300 de blocuri în valoare de 70 milioane euro", a completat Udrea.

La finele conferinţei de presă un locuitor din Sectorul 6 i-a atras atenţia primarului Poteraş că fântâna arteziană de la intrare în parc ar fi dăunătoare pentru copii. "Domnule primar, se îmbolnăvesc copiii acolo, că apa e stătută şi fac boli de piele din cauza asta. De ce i-aţi mai dat drumul acuma, ca să câştigaţi voturi?", a strigat un bucureştean. Edilul Poteraş nu a comentat însă afirmaţia bătrânului, rezumându-se să spună doar "bine".

Etichete: Cristian Poteraş, Elena Udrea, modernizare, parcul Drumul Taberei, proiect, promo, reabilitare, Sectorul 6

0/0 COMENTARII
stefan g
28 Mar 01:18
+0
VOTURI
-0

aceste proiecte de reamenajare a unui parc...sau de constrctie a unei cladiri trebuie realizate cu ajutorul unor proiectanti, arhitecti, peisagisti etc. plus tone de aprobari ce necesita mult timp....trebuie sa luam in seama ca domnul Poteras chiar realizeaza ceva si nu doar vesrbeste degeaba cum fac altii...felicitarile mele

larisa
04 Sep 21:09
+0
VOTURI
-0

Dar in 8 ani de cand e primar in acest sector de ce nu a facut nimic de ce acum ?sa apropie alegerile iar aici are d-na Udrea interese financiare si politice personale !TREZITI-VA OAMENI BUNI TOT CE S-A FACUT IN ACESTI ANI A FOST DOAR IN FAVOAREA CLIENTELEI POLITICE A LUI UDREA SI POTERAS!!!!!!!!!!

dinu
03 Sep 11:27
+0
VOTURI
-0

Daca sufera de lipsa de spatii verzi, de ce nu fac alt parc? Nu vad care e beneficiul. Acelasi parc, si mai putin spatiu verde ca inainte, bani aruncati aiurea pe fantani inutile. Doar cei care executa lucrarea asta stupida au de castigat.

Costel
02 Sep 12:19
+0
VOTURI
-0

E bine, 2,5 milioane de euro pe hectar...adica 250 euro pe mp. mmmm, nu-i rau deloc...

kiddu
02 Sep 10:58
+0
VOTURI
-0

Cam da! Deci hai sa investim in sectorul 6 , unde primar este un PDL-ist , cand , parerea mea , s-ar putea face altceva cu fondurile europene...Si de ce ma rog numai in sectorul 6 se aproba aceste proiecte?

Ioana Alexandra Ghinda
02 Sep 04:17
+0
VOTURI
-0

Udrea mai bine investea in apa potabila si canalizare in multele comune unde acestea lipsesc. Dar la noi se fura mai bine, decat sa se faca ceva

bogdan
01 Sep 15:19
+0
VOTURI
-0

Rezultatul, se vor imputina efectiv spatiile verzi si putinii pomi din Moghioros. Betonul si sinteticul se vor extinde, totul pt ca din milioanele astea sa se duca parandaratul pentru alegerile lui Udrea&comp.

Cu banii astia puteau da da un aspect civilizat parcului Grozavesti (sa puna lumina si ceva banci), dar deh, pe asta-l tin in paragina ca vrea Poteras sa-si faca blocuri pe el.

MOARTE TUTUROR POLITICIENILOR si neamurilor lor!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE