Parcagiul Valerică a venit singur la poliție pentru a fi amendat. De ce? VIDEO Polițiștii locali au avut o adevărată surpriză când s-au trezit la sediu cu un parcagiu care venise din proprie inițiativă să ia amendă pentru activitatea ilegală pe care o desfășoară în fiecare zi. Bărbatul are deja o sută de amenzi la activ. 

Valerica, parcagiul cinstit
Valerică, parcagiul cinstit
Foto: captura video Youtube

Valerică a devenit celebru la Poliția Locală a Municipiului București. Parcagiu de "profesie", cunoscut de polițiștii locali pentru activitatea pe care o desfășura zilnic în zona Șelari, Valerică s-a prezentat într-o dimineață la sediul Poliției Locale pentru a fi amendat. În zona sa, polițiștii organizaseră o razie. Colegii săi fuseseră ridicați de polițiști și amendați. El nu a fost prins, dar tot a venit la poliție. 

"Am venit singur la poliție să îmi iau amendă ca să pot să lucrez. Dacă vin la mine (n.r. polițiștii) să le arat că am luat deja", a spus Valerică polițiștilor. 

"A venit de dimineață când nu avea vad să ia amendă pentru ziua respectivă ca să nu piardă timp și clienți mai târziu când ar fi venit polițiștii să-l amendeze. Poliția nu are voie să îl amendeze de două ori în aceeași zi așa că a abordat o strategie mai eficientă pentru el. Își ia amenda dimineața când oricum nu are clienți și când vine poliția nu mai pierde două ore cu toate procedurile pentru că nu îl mai pot amenda", a precizat pentru B365.ro Răzvan Popa, purtător de cuvând al Poliției Locale a Municipiului București. 

Valerică este "client fidel" al Poliției Locale. Este parcagiu "de un an și ceva", timp în care a adunat nu mai puțin de o sută de amenzi. 

Bărbatul este din județul Călărași și locuiește de trei ani în București. A încercat și munca cinstită, a lucrat ca muncitor necalificat,  dar nu a mers. "Am lucrat și ca instalator necalificat, dar nu am mai găsit de lucru. Se face o diferență de rasism. Nici nu pot să dau în cap", a mai spus Valerică. 

Cât câștigă lunar un parcagiu

Polițiștii locali au dat până acum sute de amenzi parcagiilor. Cu toate acestea, ei comandă și acum parcările din Capitală. Nici nu e de mirare având în vedere câștigul pe care îl obțin din activitatea lor. 

"Un parcagiu câștigă în medie 4.500 lei pe lună. Amenzile nu îi sperie. Noi le aplicăm, dar câte dintre ele sunt plătite, nu știm", a  mai spus Răzvan Popa. Potrivit reprezentantul Poliției Locale cea mai bună metodă pentru a stopa acest fenomen este aplicarea muncii în folosul comunității. 

"De muncă se feresc cel mai tare. Dacă s-ar aplica această măsura așa cum trebuie am rezolva această problemă. Conform reglementărilor de acum munca în folosul comunității se face în localitate de domiciliu. 90% dintre parcagii nu sunt din București. Și atunci se pune problema cine îi duce în localitatea de domiciliu și cine urmărește acolo?. Ca să funcționeze ar trebui să existe persoane care se ocupă cu urmărirea unor astfel de lucruri", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliției Locale. 

Aproximativ 30-50 de parcagii activează zilnic în fiecare sector, zonele cele mai frecventate fiind centrul istoric, Sala Palatului, pieţele Romană şi Unirii, dar şi zona Gării de Nord. 

Etichete: amendă, parcagiu, parcare, politia locala, realitatea

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE