PARCARE GRATUITĂ în Bucureşti pentru maşinile electrice şi cele hibridAutovehiculele hibrid şi cele electrice vor beneficia de PARCARE GRATUITĂ în spaţiile special amenajate de municipalitate (parcări publice) prin acordarea unei vignete de identificare, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat joi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Proiectul a fost iniţiat de consilierul general Cornel Poteraşu.

PARCARE GRATUITA in Bucuresti pentru masinile electrice si cele hibrid (Foto ziare.com)
PARCARE GRATUITĂ în Bucureşti pentru maşinile electrice şi cele hibrid (Foto ziare.com)

"Incalzirea globala, epuizarea resurselor minerale sau poluarea aglomeratiilor urbane, sunt doar cateva din problemele pe care le constitue circulatia automobilelor in Bucuresti. Vehiculele usoare - autoturismele si camionetele - sunt una dintre principalele surse de poluare a aerului si produc circa 15 % din emisiile de dioxid de carbon (CO2) ale Uniunii Europene. Conform statisticilor, in Municipiul Bucuresti sunt inmatriculate 1610 autovehicule hibride si electrice ceea ce reprezinta o crestere semnificativa de 250% din anul 2008 pana in 2015. O masura pe care o putem lua, noi, Consiliul General impreuna cu Primarul General este de a stimula cresterea numarului de autovehicule hybrid(pe care le voi denumi in continuare -masini verzi sau ecologice) in totalul autovehiculelor care circula in Bucuresti.Incepand cu decembrie 2011 consilierii generali au adoptat solutia de reducere cu 95% de la plata impozitului local datorat de catre posesorii de masini hibride si electrice. O alta solutie de stimulare a utilizarii masinilor nepoluante poate fi: parcare gratuita in parcarile Municipalitatii, prin acordarea unei vignete de identificare", se arată în expunerea de motive a ce însoţeşte proiectul de hotărâre de Consiliul General. 

Solutia postarii unei vignete de identificare in parbrizul masinii are si un efect de "publicitate" a Primariei Municipiului Bucuresti, astfel incat ceilalti posesori de masini pot fi determinati sa utilizeze in viitor, masini nepoluante, mai spune initiatorul proiectului.

CITEŞTE ŞI Staţii de reîncarcare rapidă a maşinilor electrice, la magazinele Kaufland

Etichete: Bucureşti, Capitală, masini electrice, masini hibrid, parcare gratuita

0/2 COMENTARII
Inteleptul inteleptilor
27 May 11:13
+0
VOTURI
-0
Un Yaris Hybrid cu programul rabla incepe de la 10000 euro. iar esti pe langa. Tot timpul esti pe langa. Nu te-ai saturat sa bati campii aiurea?
Cris
26 May 19:10
+0
VOTURI
-0
Este o masura adoptata pentru a favoriza mafiotii care isi pot permite sa cumpere masini electrice si hibride. Aceasta gratuitate este un abuz si o discriminare si va putea fi usor demontata in justitie pentru ca se adreseaza unor categorii de imbogatiti si nu publicului larg.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE