Parcare subterană, spaţii verzi si iluminat arhitectural în zona Piaţa MatachePrimăria Capitalei va finaliza până la sfârşitul acestui luni primul tronson al Diametralei Buzeşti-Berzei - Uranus, cuprins între Piaţa Victoriei şi strada Vasile Pârvan. Odată cu finalizarea acestei lucrări, Primăria a demarat şi un proiect de revitalizare a zonei în cauză. Municipalitatea organizează un concurs de soluții pentru amenajarea zonei Piața Matache.

Primaria Capitalei va organiza un concurs de solutii pentru amenajarea zonei Piata Matache
Primăria Capitalei va organiza un concurs de soluții pentru amenajarea zonei Piața Matache

Primăria Capitalei va plăti firmei Proietech Construct 177.000 lei (aprox. 40.000 euro) doar pentru a stabili tema viitorului concurs pentru amenajarea zonei Piața Matache. Concursul va fi organizat în acest an, tot de Primăria București. 

Hala Matache va fi reasamblată la o distanță de 40 de metri față de vechiul amplasament, iar în zonă vor fi amenajate o parcare subterană, spații verzi, dar și zone pietonale. Proiectul de revitalizare al municipalității are drept scop "crearea de amenajări în spațiul public care să favorizeze, în același timp, funcțiunea principală de piață agroalimentară, circulația pietonală și contactul comunitar", protrivit caietului de sarcini.

Citiți și Vineri se fac probe cu tramvaiul pe Bulevardul Uranus. Până la sfârșitul lunii se reia circulația 

10% din Parcul Izvor va dispărea, pentru construirea tronsonului II din BD. Uranus 

"Hala Matache va fi reconstruită, dar în varianta originală, cum a fost construită inițial, nu așa cum arăta înainte de a fi luată din Piața Matache. În plus, întreaga zonă Piața Matache va fi curățată și amenajată", a precizat pentru B365.ro, arhitectul-șef al capitalei, Gheorghe Pătrașcu.

"Zona publică, în urma revitalizării, va avea în vedere atât condițiile de reamplasare a Halei Matache, cât și a spațiilor cu funcțiune de piață agro-alimentară, transformându-se astfel într-un model de piață urbană multifuncțională, care să răspundă nevoilor diferitelor categorii sociale, prin diversitatea serviciilor oferite", se mai precizează în document.

Tema concursul de soluții pentru "revitalizarea urbană a zonei Piața Matache - refuncționalizarea zonei, amenajarea spațiului public și stabilirea condițiilor de reamplasare și reconstrucție a Halei Matache" va trebui să țină seama de o serie de aspecte:

- integrarea și armonizarea noilor amenajări cu construcțiile existente și caracterul zonei

- reorganizarea mobilierului și a dotărilor urbane

- rezolvarea acceselor, a circulației carosabile și pietonale, inclusiv prevederea spațiilor de parcare

- încurajarea circulației pietonale

- iluminat public și iluminat arhitectural

- amenajare spații verzi

- amenajare parcaj subteran.

Bugetul alocat pentru organizarea concursului de soluții, programat pentru acest an este de 5.000.000 lei (1,12 milioane euro).

Și ONG-urile au realizat un amplu proiect de restaurare a zonei Buzești-Berzei-Uranus, ce curpinde inclusiv zona Piața Matache. În 2012, un grup de arhitecți voluntari a realizat o soluție alternativă la reamenajarea zonei. Arhitecții propuneau prin acest proiect reabilitarea Halei Matache și conservarea țesutului istoric al zonei (detalii aici). Proiectul a fost însă ignorat de municipalitate.

Etichete: arhitectul-șef al Capitalei, Bulevardul Uranus, concurs de soluții, Hala Matache, Piaţa Matache, Primăria Capitalei, realitatea

0/3 COMENTARII
adi
09 ian 00:23
+0
VOTURI
-0
dupa ce a ucis un copil de 4 ani criminalul oprescu isi continua distrugerile
Mircica
08 ian 16:02
+0
VOTURI
-0
Un corupt disperat, nu mai stie din ce sa scoata spagi
tomy
08 ian 12:43
+0
VOTURI
-0
Nu stiu cum era inainte dar daca necesita sa I se adauge un demisol sau etaj pt cresterea suprafetei comerciale atunci sa se aplice comerciantii au nevoie de spatii comerciale.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE