PARCAREA INTERZISĂ pe un sens, pe o arteră importantă din Capitală, miercuriMiercuri, 10 aprilie 2019, parcarea autoturismelor va fi interzisă pe un sens, ca urmare a demarării unui proiect pilot de spălare mecanizată a străzilor în Capitală, inclusiv pe locurile parcărilor publice. 

PARCAREA INTERZISA pe un sens, pe o artera importanta din Capitala, miercuri
PARCAREA INTERZISĂ pe un sens, pe o arteră importantă din Capitală, miercuri

Primăria Sectorului 2 demarează miercuri, 10 aprilie 2019, la ora 14.00, proiectul pilot în Capitală de spălare mecanizată a străzilor şi de parcare alternativă a autovehiculelor pe un sens de mers, în vederea curăţării eficiente a carosabilului.

Şoseaua Mihai Bravu, pe sensul de mers de la Pasajul Obor spre Bulevardul Ferdinand I, este primul tronson care va fi eliberat în totalitate de autovehicule şi apoi spălat (carosabil, rigolă şi trotuar).

Cu această ocazie, proprietarii autovehiculele din zonă au fost rugaţi să nu parcheze pe timpul spălării străzii, iar vehiculele abandonate sau fără stăpân vor fi ridicate pentru eliberarea locurilor de parcare şi aşa insuficiente din Bucureşti.

În ultimii 10 ani, numărul autovehiculelor care circulă sau tranzitează Capitala a crescut cu peste 25%, din care 96% sunt autoturisme parcate zilnic pe toate arterele de circulaţie, fapt care îngreunează curăţarea temeinică a străzilor. O asemenea operaţiune de spălare mecanizată a străzilor nu s-a mai făcut în Bucureşti, fapt care se vede şi în calitatea precară a aerului pe care îl respirăm cu toţii, informează administraţia locală într-un comunicat de presă remis la redacţie. 

Iniţiativa are la bază nemulțumirile cetățenilor privind curățenia pe arterele rutiere din sector: existenţa gunoaielor de toate felurile (nisipul și praful, depunerile de resturi vegetale ce nu pot fi înlăturate eficient din spațiul dintre mașinile parcate); imposibilitatea îndepărtării în totalitate a acestor deșeuri, fapt care pune în pericol întreaga operațiune de igienizare a arterelor rutiere.

De asemenea, va fi implementat şi proiectul pilot al Primăriei Sectorului 2 de parcare alternativă a autovehiculelor, pentru a permite curăţarea permanentă a străzilor.

Etichete: mugur mihai toader, parcare alternativa, parcare interzisa soseaua mihai bravu miercuri 10 aprilie 2019, proiect pilot, Sectorul 2, șoseaua mihai bravu, spalare mecanizata strazi

0/1 COMENTARII
Vlad
10 apr 10:35
+0
VOTURI
-0
Acum vorbind serios Mihai Bravu-Stefan cel Mare-Iancu de Hunedoara-Vacaresti este inelul median al orasului, nu ar trebui permisa parcarea nicaieri pe lungimea lui. Nu-ti permiti sa irosesti o banda de circulatie. Bineinteles in multe locuri asta ar fi un dezastru, nu exista alternative de parcare, dar asta ar trebui sa fie un obiectiv al primariei generale.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE