Parcarea maşinilor la stradă, INTERZISĂ pe câte un sens, în Sectorul 2 - ProiectParcarea maşinilor la marile artere de circulaţie ar urma să fie interzisă pe câte un sens de mers, alternativ, câte o zi pe lună, pentru a se putea face astfel curăţenie eficientă şi la marginea străzilor, unde, de regulă, se adună foarte multe deşeuri. 

Parcarea masinilor la strada, INTERZISA pe cate un sens, in Sectorul 2
Parcarea maşinilor la stradă, INTERZISĂ pe câte un sens, în Sectorul 2

Proiectul de hotărâre privind aprobarea parcării alternative pe un sens de mers, în vederea spălării mecanizate a carosabilului din sectorul 2 al Municipiului București, urmează să fie supus votului Consiliului Local Sector 2 săptămâna viitoare. 

Iniţiativa are la bază nemulțumirile cetățenilor privind curățenia pe arterele rutiere din sector: - existenţa gunoaielor de toate felurile (nisipul și praful, depunerile de resturi vegetale ce nu pot fi înlăturate eficient din spațiul dintre mașinile parcate, în special în perioada călduroasă când aceste deșeuri intră în putrefacție, dezvoltându-se microbi, paraziți și mirosuri greu de suportat); - imposibilitatea îndepărtării în totalitate a acestor deșeuri, fapt care pune în pericol întreaga operațiune de igienizare a arterelor rutiere, anunţă administraţia locală într-un comunicat de presă. 

CITEŞTE ŞI Patru parcări de mari dimensiuni şi două noi smart-parking-uri, în Capitală. UNDE vor fi construite

Experiența din alte țări UE, și nu numai, cât și a multor municipalități/orașe din România, a consacrat această soluție simplă, fără costuri suplimentare, care și-a dovedit nu numai viabilitatea ci și eficiența.

Operatorul de salubrizare autorizat își va desfășura activitatea conform programului de lucru, respectând clauzele contractuale, anulând riscul unui consum crescut de material și manoperă, informează Primăria Sectorului 2. 

"Prin urmare, consider că, o zi pe lună, pe fiecare arteră rutieră de pe raza sectorului 2, să fie aplicată parcarea alternativă, în vederea eficientizării spălării mecanizate a carosabilului. Calendarul pentru parcarea alternativă în vederea spălării mecanizate va fi stabilit în baza regulamentului ce urmează a fi elaborat de Poliția Locală Sector 2, în urma consultărilor cu reprezentanții firmei de salubritate autorizată, urmând a fi făcut public ulterior", menţionează viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, iniţiatorul proiectului. 

Etichete: Dan Cristian Popescu, parcare interzisa pe un sens, parcare pe un sens, Sectorul 2

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE