Parcarea subterană park& ride de la Cora Pantelimon va fi gata în 2017. CUM VA ARĂTAParcarea subterană de tip park& ride de la Cora Pantelimon ar fi trebuit să fie aproape terminată, însă până acum lucrările nici măcar nu au început. Reprezentanții Primăriei Capitalei susțin că se lucrează încă la soluția finală de proiectare. Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este anul 2017. Parcarea va avea 300 de locuri, iar deasupra construcției va fi realizat un nod intermodal de transport și o piațetă publică. 

Parcarea park&ride de la Cora Pantelimon face parte din proiectul de reabilitare a Șos. Pantelimon și înregistrează întârzieri foarte mari. Lucrările de reabilitare au început în iunie 2013, iar la peste doi ani de atunci proiectul este încă departe de finalizare. 

"Pentru parcarea de la Cora Pantelimon, urmeaza sa fie stabilita solutia finala. Finalizarea acesteia este estimata in anul 2017. Lucrarile se sisteaza pe perioada sarbatorilor",  au precizat reprezentanții Primăriei Capitalei într-un răspuns transmis B365.ro. 

Noua parcare va fi una de tip park&ride destinată celor care vin cu mașina din afara Capitalei și care își vor putea lăsa autoturismul în parcare, pentru a se deplasa prin oraș cu ajutorul mijloacelor de transport în comun. De altfel, deasupra parcării va fi realizat și un terminal intermodal de transport care va reuni toate mijloacele de transport din zonă, respectiv autobuzul, tramvaiul, microbuzele, dar și metroul, atunci când va fi terminată magistrala 5 Pantelimon-Universitate. Tot deasupra parcării, va fi amenajată și o piațetă publică cu spațiu verde. 

Parcarea subterană va avea 300 de locuri și un cost estimat la 34 milioane lei. 

Primăria Capitalei a vrut să modifice proiectul 

La începutul lunii noiembrie, Direcția de Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei au cerut Comisiei de Urbanism aproabtrea unui nou proiect pentru parcare de la Cora Pantelimon. Mai exact municipalitatea nu mai dorea să o construiască în subteran, așa cum prevedea proiectul inițial, ci la suprafață. Motivul este unul financiar.

"În subteran, costul ajunge la 30.000 de euro pentru un loc de parcare. Dacă o construim la suprafață, costul scade la jumătate", a precizat pentru B365.ro, Sorin Luchian de la Direcția de Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei.

Noul proiect propus de muncipalitate prevedea ridicarea unui clădiri cu un parter înalt de 6 metri, pentru nodul intermodal de transport, și 2 etaje. În această variantă numărul de locuri de parcare amenjate ar fi crescut considerabil.

Cele două variante de proiect:

Parcare subterană: - nr. locuri de parcare - 300

- Cost: 34 milioane lei

Parcare supraterană: - nr. locuri de parcare- 475

- Cost: 31 milioane lei.

Noul proiect a fost prezentat pe 6 noiembrie Comisiei de Urbanism de pe lângă Primăria Capitalei, însă a fost respins. (DETALII AICI)

Etichete: Pantelimon, parcare, parcare subterană, park, Primăria Capitalei, ride

0/3 COMENTARII
Geo
24 dec 10:47
+0
VOTURI
-0
In ritmul asta va fi gata undeva prin 2020. Va de mama lor.
Nicu
23 dec 15:14
+0
VOTURI
-0
Învață cum să faci bani, muncind acasă! Ai nevoie de un calculator cu conexiune la internet, răbdare, perseverență și dorință de ați suplimenta veniturile. Pentru mai multe detalii trimite un mesaj cu textul INFO la adresa de email: nicufarcas@gmail.com
Vali
23 dec 12:23
+0
VOTURI
-0
se asteapta finalizarea infrastructurii rutiere pentru a fi din nou distrusa si refacuta. Prostia doare in Romania

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE