Șase parcări inteligente, din vară, în Bucureşti VEZI ZONELEparcari
parcari

Potrivit autorităţilor locale, lucrările sunt programate să înceapă în luna mai anul acesta şi să se finalizeze în două luni de zile, după care vor fi date spre închiriere locatarilor din imobilele aflate în vecinătatea construcţiilor la preţul actual de rezervare a locurilor de parcare la sol. Cele şase amplasamente au fost stabilite în marile ansambluri de blocuri din cartierele: Mihai Bravu, Colentina, Chişinău şi Pantelimon unde se înregistrează o criză acută a locurilor de parcare pentru bucureşteni şi nu există terenuri disponibile pentru extinderea parcărilor.

În funcţie de particularităţile zonelor, noile parcări de reşedinţă vor avea dimensiuni variabile şi vor fi amenajate în clădiri înalte de patru etaje acoperite de tablă, iar în interior vor fi montate utilaje gen carusel. Fiecare abonat va beneficia de o cartelă magnetică au ajutorul căreia va parca autovehiculul în interior de unde va fi preluat automat şi va fi poziţionat la etajul liber, unde va rămâne până la preluarea lui. Autovehiculele vor fi protejate de intemperii, de riscul de-a fi furate sau vandalizate. Tariful pentru noile locuri de parcare va rămâne neschimbat faţă de cel practicat în prezent pentru parcările la sol, respectiv de 86 de lei pe an.

Noile parcări vor avea generatoare de curent, pentru cazurile de avarii în reţelele publice de alimentare cu energie electrică, astfel încât să fie funcţionale în orice situaţie.

Cele şase amplasamente sunt următoarele:

- Bulevardul Chişinău numărul 24 - 177 de locuri,

- Strada Răscoala 1907 numărul 10 - 114 de locuri.

- Şoseaua Pantelimon numărul 330 - 125 de locuri,

- Şoseaua Pantelimon numărul 283 - 110 de locuri,

- Şoseaua Mihai Bravu numerele 47 - 49 - 59 de locuri,

- Strada Făinari numărul 8 - 48 de locuri.

Pe lângă cele 633 de noi locuri de parcare, Primăria Sectorului 2 va mai amenaja anul acesta pentru bucureşteni încă 229 de locuri de parcare la sol care vor fi oferite spre închiriere bucureştenilor. Astfel de parcări inteligente funcţionează în prezent pe raza Sectorului 6. Pentru 16 parcări, cu 384 de locuri, administraţia locală a plătit 180.000 de euro.

Etichete: cost, Onţanu, parcari, pret, realitatea, Sectorul 2

0/0 COMENTARII
razvan
18 feb 13:38
+0
VOTURI
-0

Un articol incomplet. Lipsesc date tehnice esentiale de ex. cate masini pot fi preluate si livrate pe ora de acest sistem automat ? Inteleg ca un amplasament poate sa aiba 177 locuri. Ma gandesc cum fumctioneaza sismtemul cand toti cei 177 proprietari de masini vor sa plece odata la ora 8 dimineata.

vallym
17 feb 23:50
+0
VOTURI
-0

este cea mai buna idee pentru acest nenorocit de oras cufundat in bezna...dar de la proiecte si idei pana la fapte e cale lunga!sa ii vedem...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE