Parchetul cere rejudecarea cazului lui Andrei PlăcintăParchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti cere rejudecarea procesului lui Andrei Plăcintă, fiul senatoarei Sorina Plăcintă.

Andrei Placinta
Andrei Plăcintă
Foto: replicaonline.ro

Andrei Plăcintă a făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) după ce a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor. Andrei Plăcintă a ajuns la ÎCCJ în jurul orei 9.00.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti cere rejudecarea lui Plăcintă pe motiv că nu i s-a respectat dreptul la apărare, informează Realitatea TV. Andrei Plăcintă şi avocaţii săi au spus că fiul senatoarei nu avea intenţia să îl calce cu maşina pe bărbat şi spun că cel care a intervenit în scandalul dintre Plăcintă şi prietena lui consumase alcool şi s-a dezechilibrat, iar Andrei Plăcintă a efectuat o manevră de urgenţă cu autoturismul pentru că era înconjurat de mai multe persoane suspecte.

Procurorii cer retrimiterea dosarului la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) şi cer rejudecarea dosarului pentru că instanţa nu i-ar fi respectat dreptul la apărare. Plăcintă şi avocaţii săi nu erau prezenţi în sala de judecată în momentul în care fiul senatoarei a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor. În acel moment, Andrei Plăcintă se afla în spital, unde a fost operat de peritonită.

Pedeapsa de şase ani de închisoare cu executare a fost dictată de CAB pentru tentativă de omor.

Instanţa a mai decis, în cazul lui Andrei Plăcintă, o pedeapsă de 11 luni de închisoare cu executare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi l-a achitat pe acesta pentru fapta de tâlhărie, pe motiv că lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii.

Totodată, magistraţii i-au retras lui Andrei Plăcintă o serie de drepturi civile, printre care şi acela de a nu da examen pentru obţinerea permisului auto şi de a nu conduce vreun vehicul timp de trei ani după executarea pedepsei principale.

Andrei Plăcintă a fost condamnat anterior, în 14 martie, de Tribunalul Bucureşti, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru tentativă la omor, tâlhărie şi ultraj contra bunelor moravuri, în cazul incidentului petrecut în 6 decembrie 2010.

Andrei Plăcintă, fiul senatorului Sorina Plăcintă, reţinut pe 7 decembrie 2011, pentru tentativă de omor şi alte infracţiuni, şi-a lovit prietena şi a deposedat-o de telefonul mobil, după care s-a urcat pe maşina acesteia şi i-a spart luneta, potrivit procurorilor de la Parchetului Capitalei. În momentul în care în apărarea fetei au intervenit două persoane, dintre care una are calitare de martor, alta de parte vătămată, Plăcintă, aflat la volanul unui autoturism marca Renault, s-a urcat de mai mult ori cu maşina pe trotuar, cu intenţia vădită de a-i lovi. În aceste condiţii, în timp ce încerca să ţină cu mâinile de capota maşinii, partea vătămată a căzut în faţa autoturismului, iar tânărul, prin manevre succesive în faţă şi în spate, a trecut peste aceasta.

Procurorii susţin că, prin derularea evenimentelor descrise, s-a produs o tulburare a ordinii şi liniştii publice, în zonă apărând mai multe persoane, care au încercat să-l oprească pe tânăr, una dintre acestea folosind un pistol cu gaze, cu care a tras mai multe focuri.

Etichete: Andrei Plăcintă, Înalta curte de Casaţie şi Justiţie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Sorina PLăcintă

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h