Parchetul general anchetează moartea în penitenciar a fostului consul Silviu IonescuSilviu Ionescu ispăşea la Rahova o pedeapsă de şase ani de închisoare, pentru două accidente rutiere produse în Singapore, în care o persoană a murit. Consulul a încercat să dea vina pentru accident pe șoferul său, după ce a fugit de la locul accidentului. Silviu Ionescu a decedat în 2014. 

Dosar penal dupa ce fostul diplomat Silviu Ionescu a murit in inchisoare
Dosar penal după ce fostul diplomat Silviu Ionescu a murit în închisoare
Foto: gandul.info

Silviu Ionescu, fost însărcinat cu afaceri al Romaniei în Singapore, cu rang de ambasador, a murit în decembrie 2014, în Penitenciarul Rahova. Decesul a avut drept cauză o infecţie pulmonară, conform autopsiei efectuate în spitalul închisorii.

"Familia a spus în tot acest timp că a fost o moarte suspectă, despre care nu a stiut nimeni. Am fost anuntati cu câteva ore inainte să moară că starea de sănătate a sa s-a agravat, când practic nu s-a mai putut face nimic. Nicio autoritate a statului, pana la acest moment, nu a inteles să investigheze această moarte suspectă", a declarat, miercuri, la România TV, Eliza Ene Corbeanu, avocata familiei lui Silviu Ionescu.

Aceasta a precizat că bolile de care suferea Ionescu au fost neglijate şi tratate necorespunzător de către medicii din penitenciar.

"I s-a refuzat in permanenţă un tratament la un spital civil. (...) Familia reclamă o neglijenţă. Noi am spune şi un abuz câtă vreme aceste boli erau cunoscute încă din momentul încarcerării. Noi am formulat, la inceputul acestui an, plângeri penale pentru ucidere din culpă si abuz in serviciu cu privire la personalul medical si la conducerea penitenciarului", a mai spus avocatul.

Fostul însărcinat cu afaceri al României în Singapore a fost condamnat pentru cele două accidente rutiere din decembrie 2009, în urma cărora o persoană a murit şi două au fost rănite. Cei doi judecători ai cazului au admis contestaţia făcută de procurori faţă de condamnarea dispusă anterior şi au mărit pedeapsa de la trei la şase ani de închisoare cu executare.

Conform minutei deciziei instanţei, Silviu Ionescu a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru ucidere din culpă, doi ani şi jumătate pentru vătămare corporală din culpă şi patru ani de închisoare pentru părăsirea locului accidentului. În baza prevederilor în vigoare, instanţa a stabilit ca fostul diplomat să execute pedeapsa cea mai grea - şase ani de închisoare.

Etichete: consul, silviu ionescu, Singapore

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE