Parchetul General cere urmărirea penală a lui Petre Roman pentru crime împotriva umanitățiiUPDATE 15:50: Solicitarea Parchetului General a ajuns la președintele Klaus Iohannis, care o va analiza și va acorda un răspuns. Potrivit legii, urmărirea penală pe numele foștilor miniștri, care nu sunt parlamentari, trebuie aprobată de președintele României.

Parchetul General solicită urmărirea penală a lui Petre Roman, în dosarul Mineriadei. De asemenea, procurorii cer începerea urmării penale și pe numele lui Victor Atanase Stănculescu și a lui Gelu Voican. 

DOSARUL MINERIADEI: Petre Roman, citat la Parchetul General, vineri
DOSARUL MINERIADEI: Petre Roman, citat la Parchetul General, vineri
Foto: fanatik.ro

UPDATE 12:44 Gelu Voican Voiculescu a declarat, la Realitatea TV, că nu simte niciun regret pentru cele întâmplate în 1990, pentru că nu a avut nicio legătură cu Mineriada. 

„Nu am niciun regret, pentru că nu sunt parte din cele întâmplate”, a declarat Voican Voiculescu.

Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Preşedintelui României declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de urmărire penală faţă de Petre Roman, Victor Atanase Stănculescu şi Gelu Voican Voiculescu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii contra umanităţii, în perioada în care aceştia aveau calitatea de miniştri.

Faptele reţinute în sarcina acestora formează obiectul dosarului cunoscut generic „Mineriada din iunie 1990" aflat în instrumentarea procurorilor Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cererea i-a fost trimisă președintelui Klaus Iohannis.

De asemenea, Ion Iliescu a fost pus sub învinuire pentru crime împotriva umanității. Alături de fostul șef al statului sunt suspecți și Virgul Măgureanu, fostul director SRI, dar și Victor Atanasie Stănculescu, fostul ministru al Apărării.

De asemenea, Miron Cozma a fost citat pentru audieri. Acesta a ajuns la Parchet în jurul orei 11:30.

Fostul ministru al Transporturilor Gheorghe Dobre a sosit și el, joi, la Parchetul General, pentru a i se aduce la cunoștință calitatea sa în dosarul Mineriadei. Acesta nu a făcut declarații.

Etichete: dosarul mineriadei, Parchetul General, petre roman

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE