Parcul auto RATB va avea 30% autovehicule ecologice. Ce se va întâmpla cu pistele de BICICLETEPrimarul General, Gabriela Firea, a anuntat marţi, în urma întâlnirii pe care a avut-o cu ministrul Mediului, Daniel Constantin, principalele măsuri pe care municipalitatea urmează să le implementeze la nivelul Capitalei pentru reducerea poluării.

Autobuze RATB
Autobuze RATB

"Pentru reducerea poluarii in Capitala ne-am asumat mai multe directii de actiune: parcul auto al RATB sa cuprinda 30% autovehicule ecologice; in acest sens am demarat o licitatie prin care vom achizitiona 600 autovehicule din care 400 autobuze Euro6, pentru ca cele existente in trafic in acest moment sunt depasite atat moral, tehnic, cat si din punct de vedere ecologic, 100 troleibuze si 100 tramvaie, folosind o sursa electrica nepoluanta. Am adresat rugamintea ministrului Daniel Constantin de a include Primaria Capitalei in proiectele pe care Ministerul Mediului le va derula in perioada urmatoare prin AFM, si anume posibilitatea ca municipalitatea sa fie sustinuta financiar pentru achizitionarea unui numar cat mai mare de autobuze electrice, la inceput 50 sau 100 autobuze. Domnul ministru mi-a spus ca este o solicitare indreptatita, si ne sustine pentru a avea in Capitala si autobuze electrice, in afara de cele pe care noi le achizitinam deja in acest moment autobuze Euro6, troleibuze si tramvaie", a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Referitor la dezvoltarea retelei de piste pentru biciclete, Primarul General a explicat ca Municipalitatea a obtinut avizul necesar de la Ministerul Mediului pentru Planul de Moblitate Urbana Durabila, fapt ce va contribui si la deblocarea proiectului privind construirea celor 100 de km de piste pentru biciclete:

"In ceea ce priveste intentia noastra de a transforma bicicleta nu doar in mijloc de agrement, ci si intr-un mijloc de transport in comun, am avut o mare suparare pentru ca am incercat sa obtinem avizul pentru PMUD de la Ministerul Mediului si nu ni s-a acordat pe timpul fostei guvernari, l-am obtinut acum in acest mandat. Acest program va fi aprobat in prima sedinta a CGMB si prevede, printre alte obiective, si construirea a 100 de km de piste de biciclisti. Odata cu aceste obiective, se vor construi si statii de bike-sharing, de unde cei interesati pot sa imprumute o bicicleta pentru a o folosi pana in zona in care au treaba, fara a trebui sa se mai intoarca in locul din care au preluat acea bicicleta".

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, si Ministrul Mediului, Daniel Constantin, au discutat si despre construirea de perdele forestiere, care sa contribuie la reducerea poluarii, acest proiect urmand a se realiza prin sustinerea tehnica si financiara a Ministerului Mediului.

Etichete: firea, Gabriela Firea, parc auto ratb, piste de biciclete, primarul general, RATB

0/5 COMENTARII
kappa
19 ian 14:26
+0
VOTURI
-0
E bine ca D-na Firea vrea sa transforme bicicleta in mijloc de transport in comun. Va invit D-na Firea cu mine pe bicicleta. Atat ca nu am cadru.......
Ing
19 ian 00:26
+0
VOTURI
-0
Nu mai ninge serios de o săptămână... şi pista de pe Cal. Victoriei e în continuare acoperită cu zăpadă. Şi Firea vorbeşte de piste? Pe bune?!
alex
18 ian 17:13
+0
VOTURI
-0
F bine! Dar pe cand o noua lege a capitalei? Pt ca in momentul de fata in Bucuresti se construieste urat si haotic, iar diferentele dintre sectoare sunt f mari. Se vorbea despre o noua lege de anul trecut in Martie, dar probabil "smecherii" din PSD gen Negoita de la sectorul 3, nu se impaca cu gandul de a renunta la "mosie".
bogndan
18 ian 15:55
+0
VOTURI
-0
Inutile, daca stau blocate in trafic.
Cereti si voi banda unica - se poate face in 1 Luna.
fb.com/speedupb.

Despre pmud...e gresit in forma actuala.
http://bgoodforyou.blogspot.ro/2016/03/de-ce-nu-este-bun-pmud-bucuresti-ilfov.html
andrei
18 ian 11:18
+0
VOTURI
-0
Daca o sa faca pistele de biciclete pe trotuare nu am rezolvat nimic. Ne intoarcem de unde am plecat. :)))

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE