Un nou parc modernizat, în „inima” Sectorului 6. Parcul Drumul Taberei 38,redeschis miercuri de MutuParcul Drumul Taberei 38, cel mai nou parc modernizat în „inima” Sectorului 6, a fost redeschis oficial miercuri de primarul Gabriel Mutu, eveniment la care au participat mai mulți locuitori din zonă. După ample lucrări de reamenajare, parcul Drumul Taberei 38 este pus acum la dispoziția vizitatorilor într-o variantă modernă, curată, civilizată, pretabil tuturor categoriilor de vârstă, de la cei mici până la cei mari.

„În ultimele luni, parcul Drumul Taberei 38 a fost modernizat, nu doar cu aparate de joacă și mobilier urban nou, ci a crescut suprafața spațiului cu aproximativ 40%, eliberând practic spațiul verde de construcțiile insalubre și, parte din ele, ilegale. Astăzi, avem aici un parc modernizat după cele mai riguroase standarde, cu o zonă amenajată pentru cei mici cu loc de joacă cu suprafață antitraumă astfel încât să eliminăm, pe cât posibil, accidentările, dar și dotat cu aparate de joacă conforme”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Noul parc Drumul Taberei 38 (amenajat pe o suprafaţă de 3.200 mp) beneficiază de dotări multiple care să încurajeze petrecerea unui timp de calitate în aer liber, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Cei mici se pot distra la balansoare, tobogane, leagăne noi și alte ansambluri de joacă tip centru spațial sau căruță. Pentru siguranţa copiilor, pe toată suprafaţă locului de joacă s-a montat pardoseală elastică antitraumă, cu o foarte bună permeabilitate a apei, care permite celor mici accesarea parcului în orice anotimp, susțin autoritățile. 

În același timp, vizitatorii pot face mișcare în aer liber pe noul teren multisport sau se pot relaxa pe băncile de odihnă ale parcului, în timp ce admiră jocurile de apă ale fântânii arteziene recondiționate.

Parcul Drumul Taberei 38 beneficiază de spații verzi refăcute integral cu gazon și sistem automat de irigații, inclusiv o cișmea publică, mobilier urban nou (50 de bănci de odihnă și 50 de coșuri de gunoi pentru păstrarea curățeniei).

„Totodată, am amenajat un spațiu dedicat tinerilor și adulților care doresc să practice sport în aer liber și, aici, mă refer la terenul de minifotbal și baschet, venind în completarea necesităților din această zonă. Suprafața de spațiu verde a fost modernizată cu sistem automat de irigații, mobilier urban de cea mai bună calitate, dar și sistem de iluminat inteligent astfel încât consumul de energie electrică să fie cât mai redus. În imediata apropiere, am amenajat un spațiu dedicat iubitorilor de animale astfel încât timpul petrecut în aer liber alături de prietenii noștri necuvântătoarele să fie în condiții cât mai plăcute”, a completat Mutu. 

Investiția pentru modernizarea parcului Drumul Taberei 38 este în sumă de aprox. 650.000 lei, fondurile fiind asigurate integral din bugetul local. 

În ultimii 4 ani, în Sectorul 6 au fost reamenajați la noi standarde de calitate aprox. 500.000 metri pătrați de spaţii verzi, au anunțat oficialii administrației locale, respectiv toate parcurile mari, spațiile verzi aferente celor 10 mari artere de circulație reabilitate în sector, grădinile de la blocurile de locuințe reabilitate termic, precum și locurile de relaxare și grădinile de cartier din proximitatea imobilelor de llocuințe. 

Primarul Gabriel Mutu a anunțat că administrația locală intenționează să crească constant suprafața de spații verzi a sectorului, un pas important în acest sens fiind făcut prin amenajarea  a trei noi parcuri de agreement pentru locuitorii Sectorului 6: parcul Prelungirea Ghencea, parcul din Calea Plevnei și parcul Regie. 

VEZI AICI Trei parcuri noi, în Sectorul 6. UNDE vor fi construite și ce facilități vor oferi GALERIE RANDĂRI

De asemenea, tot pentru creșterea suprafețelor verzi din sector, edilul a propus un proiect inovator: Grădini suspendate pe blocuri și linia tramvaiului 41 înierbată - Proiecte noi de spații verzi în Sectorul 6

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a anunțat că intenționează să crească considerabil suprafața de spații verzi a Sectorului 6 prin implementarea a două proiecte ambițioase de reamenajare peisagistică, respectiv construirea de grădini suspendate pe blocurile de locuințe și instituții publice de pe raza Sectorului 6, precum și prin înierbarea liniei de tramvai 41, așa cum s-a realizat recent pe bdul. Timișoara (pe liniile tramvaielor 8 și 25).

„Intenționăm să construim grădini suspendate având în vedere că beneficiem de terase la blocuri pe o suprafață de aprox. 15 km pătrați. Este o suprafață extrem de mare care poate fifolosită și, primul exemplu pe care îl voi da este faptul că toate clădirile publice din Sectorul 6 (creșe, grădinițe, școli, primărie și instituții publice vor fi amenajate cu arbuști care nu necesită o întreținere foarte elaborată, fdar fac un lucru extrem de important pentru comunitatea noastră: generează oxigen. Cred că apelul pe care l-am făcut către asociațiile de proprietari din blocurile cu cinci niveluri va primi răspuns pozitiv și vom putea implementa acest concept peste tot în Sectorul 6”, a declarat edilul Sectorului 6, Gabriel Mutu. Detalii, aici. 

Recent, Gabriel Mutu, a inaugurat în zonă și cel mai nou complex comercial din sector, un proiect unic de urbanizare a cartierului Drumul Taberei. Noul complex comercial, situat în str. Drumul Taberei nr. 34, beneficiază de 16 module comerciale, având diferite domenii de activitate: de la optică medicală până la hrană pentru animale de companie. Amănunte, AICI. 

Etichete: deschidere parc drumul taberei 38, Gabriel Mutu, parc drumul taberei 38, Sectorul 6

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE