PARCUL DRUMUL TABEREI. Parc scumpit nejustificat cu 120.000 de dolari pentru lucrări neexecutate



PARCUL DRUMUL TABEREI. Inaugurat cu mult scandal, după doi ani de lucrări, Parcul Drumul Taberei din Sectorul 6 întâmpină pe lângă problemele de ordin estetic şi "cârpelile" făcute recent, şi alte probleme - de ordin financiar. Inspectorii Curţii de Conturi au intrat pe fir şi au descoperit că Primăria Sectorului 6, condusă de liberalul Rareş Mănescu, a cheltuit NEJUSTIFICAT aproape 120.000 de dolari pentru lucrări neexecutate însă în Parcul Drumul Taberei. 

PARCUL DRUMUL TABEREI. Parc scumpit nejustificat cu 120.000 de dolari pentru lucrari neexecutate
PARCUL DRUMUL TABEREI. Parc scumpit nejustificat cu 120.000 de dolari pentru lucrări neexecutate

PARCUL DRUMUL TABEREI. Chiar dacă lucrările de modernizare arhitecturală şi peisagistică în Parcul Drumul Taberei au durat aproape doi ani, la o lună de la redeschidere au apărut şi primele probleme de ordin estetic, recent fiind făcute şi primele "cârpeli" în parc. DETALII, AICI. 

PARCUL DRUMUL TABEREI. Problemele privind calitatea lucrărilor de amenajare peisagistică din Parcul Drumul Taberei sunt completate şi de unele financiare. Mai precis, este vorba de cheltuieli majorate cu suma de aproximativ 120.000 de dolari pentru care nu au fost prestate însă lucrări în parc, după cum susţin inspectorii Curţii de Conturi într-un raport de audit efectuat la administraţia locală în perioada 2 septembrie-27 octombrie 2014. 

PARCUL DRUMUL TABEREI. Conform sursei citate, Primăria Sectorului 6, condusă de primarul liberal Rareş Mănescu, a efectuat unele "cheltuieli fără contraprestaţie aferente obiectivului „Modernizare arhitecturală și peisagistică Parc Drumul Taberei", valoarea situaţiilor de lucrări fiind majorată nejustificat cu suma de 399 mii lei prin includerea unor cantităţi de lucrări care nu s-au executat", se arată în documentul inspectorilor de la Curtea de Conturi. Cu alte cuvinte, administraţia locală a plătit aproximativ 120.000 de dolari (sumă calculată la un curs mediu al BNR de 3,35 lei/dolar în 2014) pentru lucrări care nu au fost niciodată executate în Parcul Drumul Taberei. "În timpul misiunii de audit, prejudiciul a fost recuperat integral", au anunţat inspectorii. 

CITEŞTE ŞI Parcul Drumul Taberei, REDESCHIS MAI REPEDE, după un miting de protest anunţat de Ştefan Florescu 

Lucrări plătite nejustificat şi la reabilitarea termică a blocurilor şi la salubrizare

Probleme similare au fost descoperite de Curtea de Conturi şi în privinţa contractului de salubrizare stradală, unde Primăria Sectorului 6 a plătit nejustificat 65.000 dolari, dar şi în privinţa contractului de reabilitare termică unde au fost achitate lucrări care nu au fost executate în sumă de 43.000 dolari. 

Probleme constatate de inspectorii Curţii de Conturi: 

- efectuarea unor cheltuieli fără contraprestaţie în cadrul contractului de salubrizare stradală valoarea serviciilor fiind majorată nejustificat prin includerea unor cantităţi de lucrări care nu s-au executat, în sumă totală de 217 mii lei;

- efectuarea unor cheltuieli de 79 mii lei prin acceptarea la plată a unor servicii de fotocopiere, neexecutate;

- efectuarea unor cheltuieli de 144 mii lei prin acceptarea la plată a unor cantităţi de lucrări de reabilitare termică a blocurilor de locuințe care nu s-au executat. DOCUMENTUL POATE FI DESCĂRCAT INTEGRAL DE AICI. 

Multiple proteste pentru redeschiderea Parcului Drumul Taberei

PARCUL DRUMUL TABEREI. Parcul Drumul Taberei a fost redeschis publicului la sfârşitul lunii mai, cu o zi mai devreme decât anunţase iniţial Primăria Sectorului 6, tot atunci fiind programat şi un amplu miting de protest organizat de Fundaţia "Din Suflet, Pentru Suflet", condusă de Ştefan Florescu. Parcul a fost deschis fără a avea însă făcută recepţia finală a lucrărilor. 

VEZI AICI Cum arăta Parcul Drumul Taberei înainte de modernizare: fotografii pentru nostalgici.

După ce a stat doi ani închis, lucrările de modernizare a parcului Drumul Taberei au fost finalizate, cu excepţia serelor exotice unde se lucrează şi acum, acestea urmând să fie gata la sfârşitul anului. 

Conform proiectului, există o zonare în sere pe tipuri de vegetaţie: continentală, sahariană şi tropicală. Acestea vor conţine plante specifice acestor zone. Din cele 10,4 hectare cât ocupă Parcul Drumul Taberei, suprafaţa spaţiului verde e de 67.150 mp (6,715 hectare), după ce au disparut toate unităţile comerciale din parc, inclusiv cele 3 mari restaurante cu terasele aferente. 

CITEŞTE ŞI Contract de 10,3 mil. lei pentru finalizarea SERELOR EXOTICE din Parcul Drumul Taberei.

Parcul Drumul Taberei, modernizat cu 75 milioane lei

Lucrările de modernizare a parcului Drumul Taberei au început în primăvara anului 2013. Atunci autoritățile promiteau redeschiderea parcului după aproape un an, adică în vara anului 2014, însă lucrările s-au prelungit până în această vară. 

VEZI AICI Cum a aprobat UE cel mai scump parc din București. Istoria serelor exotice din Parcul Drumul Taberei. 

Valoarea totală a investiţiei în reamenajarea parcului Drumul Taberei se ridică la peste 75 milioane de lei, banii fiind asiguraţi, în cea mai mare parte, din fonduri europene şi o cotă parte contribuţia administraţiei locale.



Etichete: audit Sectorul 6, cheltuieli nejustificate, Curtea de Conturi, lucrari neexecutate, parcul Drumul Taberei, rareş mănescu, Sectorul 6

0/1 COMENTARII
Gheorghe
19 Jul 11:37
+0
VOTURI
-0
Sa nu cumva sa ratati sansa sa mai faceti propaganda nasosului penibil Stefan Florescu.... Oameni de cacat la b365.ro

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE