PARCUL DRUMUL TABEREI, scumpit cu 10 milioane de lei. Ce lucrări vrea să mai facă PrimăriaSCUMPIRE PARCUL DRUMUL TABEREI. Parcul Drumul Taberei, singurul parc amenajat cu fonduri europene din Capitală, se scumpeşte cu 10 milioane de lei, în condiţiile în care acesta a beneficiat de cea mai mare investiţie în spaţii verzi, respectiv 75 milioane de lei. Potrivit unei decizii a Primăriei Sectorului 6, scumpirea Parcului Drumul Taberei este justificată de lucrări ce mai trebuie făcute în zona serelor exotice.

SCUMPIRE PARCUL DRUMUL TABEREI. Parcul Drumul Taberei a fost redeschis în Sectorul 6 vara trecută, după aproape doi ani de lucrări. Nici atunci, şi nici acum, investiţia nu a fost complet finalizată, zona serelor fiind încă în amenajare. Din acest motiv, administraţia condusă de liberalul Rareş Mănescu a pierdut o parte din finanţarea europeană, lucrările de construcţie fiind suportate astfel din bugetul local.

CITEŞTE ŞI Au apărut primele cârpeli în PARCUL DRUMUL TABEREI. FOTO&VIDEO

SCUMPIRE PARCUL DRUMUL TABEREI. Potrivit unui anunţ lansat pe site-ul guvernamental de licitaţii publice, Primăria Sectorului 6 intenţionează să finalizeze în trei luni "proiectul de modernizare arhitecturală şi peisagistică a Parcului Drumul Taberei", respectiv zona serelor exotice. Pentru amenajarea acestei zone, administraţia locală intenţionează să plătească unei firme private peste 10 milioane de lei (2,3 milioane euro), agentul economic urmând să fie desemnat în urma unei cerere de oferte, nu prin licitaţie deschisă, aşa cum ar fi acceptat Uniunea Europeană.

Cum a aprobat UE cel mai scump parc din București. Istoria serelor exotice din Parcul Drumul Taberei

Conform caietului de sarcini, lucrările ce fac obiectul contractului de 10,3 milioane lei cu TVA se referă la instalații de încălzire, ventilații și climatizare, precum și instalații electrice. Acestea ar urma să fie realizate în termen de trei luni de la emiterea ordinului de începere a executării lucrărilor.

SCUMPIRE PARCUL DRUMUL TABEREI. Un raport al Curţii de Conturi arată că amenajarea Parcului Drumul Taberei NU a creat mai mult spaţiu verde în Bucureşti, ci dimpotrivă a fost distrusă vegetaţia existentă. În plus, investiţii în sumă de 3 milioane de lei, făcute anterior în parc de Primăria Sectorului 6, au fost distruse în totalitate odată cu amenajarea noului parc Drumul Taberei.

"Un exemplu de fundamentare nejudicioasă a cheltuielilor pentru amenajare spații verzi este chiar cea mai mare investiție realizată în București pentru amenajarea unui parc și singura finanțată din fonduri europene. Din auditul efectuat a rezultat faptul că în cazul parcului Drumul Taberei lucrările de amenajare a terenului nu au avut ca rezultat creşterea suprafețelor verzi sau regenerarea vegetaţiei în spaţiile verzi degradate în conformitate cu cerinţele Uniunii Europene. În acest sens, Sectorul 6 nu a făcut o analiză judicioasă în ce priveşte decizia de a face o investiţie în Parcul Drumul Taberei pe acelaşi amplasament, prin distrugerea totală a amenajărilor şi dotărilor existente şi lipsirea locuitorilor de beneficiul celui mai mare parc al Sectorului pentru o perioadă de minim 2 ani, în loc să reabiliteze alte spaţii verzi degradate sau să identifice alte amplasamente pentru un parc, cu atât mai mult cu cât în acest Sector indicele de spațiu verde per capita, calculat în baza Cadastrului verde, este de 16,76 mp/locuitor, sub media Capitalei", notează inspectorii Curţii de Conturi în raportul privind performanța utilizării fondurilor bugetului local pentru amenajări peisagistice şi întreţinere spaţii verzi la nivelul Municipiului București, în perioada 2007 - 2014.

CITEŞTE ŞI Bizarerie la Parcul Dr. Taberei: Noul parc NU a creat spaţii verzi.Investiţii de 3 mil.lei, distruse

Consiliul Local al Sectorului 6 a bugetat în acest an cheltuieli de 12,5 milioane lei pentru finalizarea reamenajării Parcul Drumul Taberei, sumă care NU va fi acoperită de finanţarea europeană, din cauză că proiectul a fost terminat cu întârziere.

SCUMPIRE PARCUL DRUMUL TABEREI. Pentru a evita pierderea întregii finanţări europene destinate reamenajării Parcului Drumul Taberei, Consiliul Local al Sectorului 6 s-a văzut nevoit să aprobe, în şedinţa din data de 17 decembrie 2015, alocarea sumei de 12.514.571,72 lei de la bugetul local al Sectorului 6 pe anul 2016, pentru finalizarea spaţiilor expoziţionale cu plante exotice din Parcul Drumul Taberei, întrucât Primăria Sectorului 6 nu a fost în stare să finalizeze lucrările până la data de 31 decembrie 2015 (data expirării perioadei de implementare), astfel încât cheltuielile să devină eligibile pentru a fi suportate din finanţarea europeană. Mai multe, aici.

Citeşte şi PARCUL DRUMUL TABEREI. Parc scumpit nejustificat cu 120.000 de dolari pentru lucrări neexecutate

SCUMPIRE PARCUL DRUMUL TABEREI. Inaugurat cu mult scandal, după doi ani de lucrări, Parcul Drumul Taberei din Sectorul 6 întâmpină pe lângă problemele de ordin estetic şi "cârpelile" făcute recent, şi alte probleme - de ordin financiar. Inspectorii Curţii de Conturi au intrat pe fir şi au descoperit că Primăria Sectorului 6, condusă de liberalul Rareş Mănescu, a cheltuit NEJUSTIFICAT aproape 120.000 de dolari pentru lucrări neexecutate însă în Parcul Drumul Taberei. Detalii, aici.

 

Etichete: lucrări, parc drumul taberei, rareş mănescu, SCUMPIRE PARC DRUMUL TABEREI, Sectorul 6, sere exotice

0/2 COMENTARII
Sandu al-III-lea
24 mar 17:10
+0
VOTURI
-0
Special cred ca au lasat serele neterminate,tocmai pentru a o face in anul electoral 2016,nu?Cat de evidenta e chestia asta politicianista si fumata in acelasi timp.Mai bine luati bolovanii aia oribili de pe marginea lacului si plantati covoare da gazon si pomi.Macar atata sa faceti.
ggg
24 mar 10:01
+0
VOTURI
-0
ROMANIA = sat fara caini

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE