Parcul Drumul Taberei, sub gheaţă. A fost curăţat de voluntarii Fundaţiei lui Ştefan Florescu FOTOParcul Drumul Taberei, cel mai scump parc din Bucureşti, este acoperit de gheaţă, cu toate că a trecut o săptămână de la prima ninsoare. Locuitorii din sector spun că au atras atenţia autorităţilor din cauza pericolului la care sunt expuşi, însă nu au fost luate măsuri. Astăzi, au intervenit însă voluntarii Fundaţiei "Din Suflet, Pentru Suflet", condusă de Ştefan Florescu care au spart gheaţa de pe alei şi au curăţat căile pietonale. 

La mai bine de o săptămână de la prima ninsoare în Bucureşti, cel mai scump parc amenajat în Capitală se află încă acoperit de gheaţă. Spaţiile de relaxare şi unele alei pietonale au devenit aproape impracticabile din cauza gheţii spun locuitorii din zonă care au atras atenţia Primăriei Sectorului 6 în acest sens. 

Cu toate acestea, cetăţenii spun că nu au fost luate măsuri şi că, zilnic, când trec prin parc, riscă să cadă. "Am primit mai multe solicitări din partea locuitorilor din zona Drumul Taberei care s-au plâns că este foarte multă gheaţă pe jos, în parcul Drumul Taberei. Văzând că autoritatea locală nu se implică, am decis să intervenim noi, voluntarii. Astfel, împreună cu voluntarii Fundaţiei Din Suflet, Pentru Suflet am iînlăturat gheaţa de pe aleile şi locurile de relaxare din Parcul Drumul Taberei. Atunci când Autoritatea Locală Sector 6 ignoră solicitările şi sesizările cetăţenilor, noi răspundem prompt şi dovedim că, dacă se vrea, iată că se poate!", a declarat Ştefan Florescu, preşedintele Fundaţiei "Din Suflet, Pentru Suflet" care a adăugat pe contul de Facebook mai multe fotografii din Parcul Drumul Taberei realizate astăzi. 

Mai multe imagini sunt disponibile în galeria foto. 

CITEŞTE ŞI Încă 12 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor din Parcul Drumul Taberei. Cetăţenii se revoltă

12.514.571,72 lei au fost alocați de la bugetul local al Sectorului 6 pentru finalizarea reamenajării Parcul Drumul Taberei, sumă care nu va fi acoperită de finanţarea europeană, din cauza întârzierii proiectului, informează Grupul de inițiativă civică „Salvați Parcul Drumul Taberei" printr-un comunicat de presă.

Pentru a evita pierderea întregii finanţări europene destinate reamenajării Parcului Drumul Taberei, Consiliul Local al Sectorului 6 s-a văzut nevoit să aprobe, în şedinţa din data de 17 decembrie 2015, alocarea sumei de 12.514.571,72 lei de la bugetul local al Sectorului 6 pe anul 2016, pentru finalizarea spaţiilor expoziţionale cu plante exotice din Parcul Drumul Taberei, întrucât Primăria Sectorului 6 nu a fost în stare să finalizeze lucrările până la data de 31 decembrie 2015 (data expirării perioadei de implementare), astfel încât cheltuielile să devină eligibile pentru a fi suportate din finanţarea europeană.

De altfel, Ştefan Florescu este cel care a iniţiat mai multe acţiuni de protest pentru redeschiderea parcului Drumul Taberei din Sectorul 6, o campanie de informare şi conştientizare faţă de importanţa deschiderii PARCULUI DRUMUL TABEREI din Sectorul 6 având loc în primăvara acestui an. DETALII, AICI. 

Citeşte şi PROTEST PARCUL DRUMUL TABEREI. Ştefan Florescu: "Oamenii, opriţi cu baricade să intre în parc". FOTO 

Cu toate acestea, în numai o lună de la redeschiderea oficială a Parcului Drumul Taberei, după aproape doi ani de lucrări de amenajare, au apărut şi problemele. Cele mai multe dintre acestea sunt de ordin estetic şi vizează îndeosebi calitatea lucrărilor aleilor din parc. Mai sunt însă probleme şi la sistemul de irigaţii dar şi în ceea ce priveşte amenajarea peisagistică. Într-un sector sufocat de lucrări la metrou, parcul Drumul Taberei ar putea reprezenta o oază de linişte, dacă picamerele de la serele exotice încă în construcţie şi cele de pe şantierul magistralei 5 nu ar săpa în permanenţă la doar câţiva paşi de parc.

CITEŞTE ŞI Au apărut primele cârpeli în PARCUL DRUMUL TABEREI, la o lună de la redeschidere. FOTO&VIDEO

Bucureştenii din Drumul Taberei s-au plâns constant de parcul recent inaugurat. Oamenii anunţă că mulţi arbori s-au uscat, că stâlpii cu jocuri de lumini nu funcţionează, dar şi că ledurile de la marele pod din parc s-au ars. Vezi aici Noi probleme în Parcul Drumul Taberei: Arbori uscaţi, leduri arse, fără jocuri de lumini FOTO

Etichete: alei, curatare gheata, fundatia din suflet pentru suflet, gheaţă, parcul Drumul Taberei, spatii relexare, Ștefan Florescu, voluntari

0/15 COMENTARII
elena
13 ian 16:05
+0
VOTURI
-0
O METODA CONFORTABILA DE FACUT BANI ! EDITURA EPUBLISHERS CAUTA COLABORATORI in tara si strainatate pentru a face reclama pe internet pentru CARTI ELECTRONICE . Avem cel mai puternic sistem cu care dumneavoastra puteti castiga bani in confortul propriei case, in fata calculatorului, fara stres, fara sefi, fara obligatii. Oferim instruire completa si gratuita, de exceptie. Cereti urgent mai multe detalii scriind cuvantul ,,FRANCIZA” la adresa de email:  mami_meda@yahoo.com
Oprescu si Manescu
13 ian 14:40
+0
VOTURI
-0
Exact aceeasi formulare de tip "traiasca conducatorul mult iubit" o citeam mai demult in comentariile pro-Oprescu. Cum aparea un articol in care doctorul era tras de urechi, cum apareau comentariile laudative, cu multumiri, cu exemple de ce-a facut, cu dorinta de a-l vota "si la al 15-lea congres"...

Ce-ati facut? L-ati uitat pe doctor in inchisoare si v-ati apucat de pupat alte funduri?
DNA
13 ian 13:13
+0
VOTURI
-0
electorala + postaci de serviciu. have fun....
Andreea
12 ian 23:30
+0
VOTURI
-0
Parcul si cetatenii se "bucura" de aceeasi nepasare a primariei , peste 18 mil de euro inexistente investite in acest parc , asteptam cu nerabdare la conducerea sectorului un gospodar , nu o scursura al vreunui partid .
Maria
12 ian 22:55
+0
VOTURI
-0
Nenumarati copaci s-au ars, stalpii cu jocurile de lumini nu functioneaza, ledurile de la pod s-au ars, aleile au ramas fara acel pietris/mozaic, cosurile de gunoi nu sunt curatate, apa era mizerabila......credeam ca nu v-a exista gheata?!
Diana
12 ian 22:08
+0
VOTURI
-0
Sper sa nu ma insel parcul parca are firma de curatenie , dar oricine s-ar ocupa de intretinere incaseaza niste bani degeaba , in sectorul 6 incepand de la primar pana la simpli oameni nimeni chiar nu isi da interesul , felicitari Stefan fa tu treaba pentru care alti incaseaza o gramada de bani
Alina
12 ian 20:42
+0
VOTURI
-0
Ana, timp de 4 ani Manescu a stat si a privit cum sectorul se duce de rapa si cetatenii sufera din ce in ce mai mult. Normal ca ia placut atata timp cat el s-a imbogatit de pe urma noastra. Felicitari Stefan Florescu pentru implincare si numeroasele actiuni facute in folosul sectorului.
Fane
12 ian 20:05
+0
VOTURI
-0
MULTUMESC postacului imbecil ca mi-a luat in seama sugestia si a inceput sa scrie mai rar. Il meriti pe Florescu (daca nu esti chiar el).
Razvan
12 ian 18:51
+0
VOTURI
-0
Nu ma imbecilule, uite ca eu sunt adevarat, si ma doare undeva de parerea ta, imbecilule.nu tin cu nimeni,dar imi doresc sa se duca la puscarie toti PNL-isti..
Razvan
12 ian 18:30
+0
VOTURI
-0
Daca au fost bagati jumate din bani in parc e bine,restul sunt in buzunar pentru vacante si campanii pentru colegul lui Mironescu, 2 hoti..
Fane
12 ian 17:41
+0
VOTURI
-0
MULTUMESC cetateanului Stefan Florescu pentru munca asidua depusa in a-si face campanie pentru fotoliul de primar. Si MULTUMESC si postacilor de partid care comenteaza la trei minute. Mai rasfirati, tovarasi, mai rasfirati, ca prea bate la ochi!

Cetateanul pare sa uite ca la alegerile trecute a fost filmat cu camera ascunsa facand trafic de influenta pentru un anume candidat. Filmuletul este pe YouTube, daca l-ati uitat.
Cetatene, daca iti gasesti prostii sa te voteze, te rog eu, f*te-i! Fa-l pe Manescu mic copil. Distruge cartierul ala nenorocit. Plesneste ochelarii de cal de pe nasul pensionarilor, ca oricum, aia nu se invata niciodata. F*te-i, cetatene, c-o merita!
Elena
12 ian 16:41
+0
VOTURI
-0
Nici nu mai mă mira ca persoanele responsabile nu fac nimic, știu doar sa își alimenteze buznarele cu taxele și impozitele,pe care noi cetățenii la plătim !!! Mulțumim Stefan FLORESCU pentru implicare !
Ana
12 ian 16:38
+0
VOTURI
-0
Felciitarile mele Stefan FLORESCU !!Am trecut și eu astăzi prin parc și numai alunec! În ceea ce îl privește pe Manescu, probabil îi place sa se uite la alții cum muncesc !!!
RADU
12 ian 16:31
+0
VOTURI
-0
Totul s-a facut in bataie de joc!Degeaba se chinuie omul asta sa schimbe ceva, sa refaca sectorul asta, daca lupta pentru bani si functii se da in primarie si vizeaza doar bunastarea lui Manescu si sustinatorilor lui!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h