Parcul IOR împlineşte 50 ani: Evenimentul, marcat cu cros şi concert cu muzica anilor '60Parcul IOR împlineşte 50 de ani. Cele cinci decenii vor fi aniversate în acest week-end în parc printr-o serie de evenimente cu intrarea liberă. Printre evenimentele la care bucureştenii pot participa se numără plantarea unor copaci, un cros şi un concert cu muzica anilor '60.

Parcul IOR implineste 50 ani: Evenimentul, marcat cu cros si concert cu muzica anilor '60
Parcul IOR împlineşte 50 ani: Evenimentul, marcat cu cros şi concert cu muzica anilor '60
Foto: inparc.ro

Construit in 1965 pe locul unei foste fabrici de cărămidă, Parcul IOR din Sectorul 3 împlinește anul acesta 50 de ani. Parcul IOR (al doilea ca suprafață din București) este astăzi unul dintre cele mai iubite și îngrijite locuri de agrement din Capitală.

"La 50 de ani de când au fost sădiți primii copaci, ne întoarcem în parc să plantăm! 50 de copaci vor prinde rădăcini duminică, de la ora 17.00, în Parcul Titan-Parcul Artelor, de către câștigătorii Crosului IOR 50. Concursul, realizat cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului și în parteneriat cu Federația Română de Atletism, începe la ora 16.00, când ne împărțim în Copii, Adolescenți, Părinți și Bunici sau ieșim cot la cot cu toți membrii familiei să ne bucurăm de sportul în aer liber. De la ora 18.00, ne întoarcem în timp, în anii '60 când s-a născut Parcul IOR şi ascultăm muzica acelor vremuri, în Concertul Extraordinar „Nostalgii" susţinut de Petre Geambaşu Show Band. Seara se va încheia cu un imens foc de artificii.

Cei care vor să știe mai multe despre cum a ajuns Parcul IOR să fie unul dintre cele mai frumoase parcuri din țară, pot afla tot duminică, vizitând Expoziţia în aer liber "Istoria Parcului IOR", unde cei foarte tineri vor descoperi atmosfera anilor '60-'70, iar părinţii şi bunicii pot retrăi anii tinereţii lor, într-un eveniment bazat pe conceptul regizoarei Alice Barb", anunţă Primăria Sectorului 3, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Înscrierile la Crossul IOR 50 se pot face până pe 23 octombrie pe www.ior50.ro sau chiar înainte de start, între orele 13.00-15.00.

Evenimentul este organizat de Primăria Sectorului 3 şi Centrul Cultural Casa Artelor, iar intrarea este liberă.

Etichete: concert, Muzica, parc București, Parcul IOR

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h