Parcul Natural Văcăreşti va avea un regulament: Care sunt activităţile interziseAdministrația Parcului Natural Văcărești a întocmit primul draft al Regulamentul parcului. Regulamentul conține prevederi legate de activitățile permise, activitățile restricționate și cele interzise pe teritoriul ariei naturale protejate.

Potrivit documentului, printre activitățile interzise se numără vânătoarea, capturarea sau vătămarea animalelor, pescuitul, prin orice metode, atât de pe maluri sau de pe gheață, cât și din ambarcațiuni, distrugerea cuiburilor, colectarea ouălelor sau eliberarea în parc a exemplarelor de pești sau alte vertebrate, scrie green-report.ro.

Printre activitățile permise vizitatorilor sunt menționate plimbările pe jos și alergare pe drumurile și potecile existente, marcate pe harta parcului, plimbările cu bicicleta pe drumurile și potecile existente, vizite educative și ore în aer liber pentru elevi sau accesul cu câini vaccinați, ținuți în lesă pe toată durata vizitei, și cu botniță, în cazul raselor periculoase.

Încălcarea dispoziţiilor prezentului regulament atrage, după caz, răspunderea contravenţională, penală, materială sau civilă conform legislaţiei în vigoare", se arată în draftul documentului.

Asociația Parcul Natural Văcărești (APNV) este administratorul Parcului Natural Văcărești, conform contractului încheiat cu Ministerul Mediului în aplirie 2017.

Etichete: delta văcărești, parcul vacaresti, vacaresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE