Parcul Politehnicii din Sectorul 6, REDESCHIS de primarul Mutu. Ce PROGRAM va aveaPrimarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a anunțat că Parcul Politehnicii este redeschis publicului, începând de joi - 17 septembrie 2020, având un program de vizitare personalizat, astfel încât să vină în întâmpinarea nevoilor studenților din zona campusului universitar. 

Parcul Politehnicii din Sectorul 6, REDESCHIS de primarul Mutu. Ce PROGRAM va avea
Parcul Politehnicii din Sectorul 6, REDESCHIS de primarul Mutu. Ce PROGRAM va avea

„Deschidem pentru vizitatori Campusul Noul Local al Universității Politehnica!

Locuitorii Sectorului 6, și nu numai, pot accesa acum spațiul verde din cadrul instituției din Splaiul Independenței nr. 313, acolo unde echipele ADPDU Sector 6 se vor ocupa de salubrizare, de mentenanța mobilierului urban, dar și de asigurarea pazei”, a anunțat edilul Sectorului 6, Gabriel Mutu. 

Parcul Politehnicii este redeschis în urma semnării unui protocol între administrația locală și Universitatea Politehnica București. Conform acestui protocol, administraţia locală asigură servicii de întreţinere a parcului, pentru ca acesta să poată fi folosit în condiţii de siguranţă, iar membrii comunităţii să se poată bucura din nou de acest spaţiu verde.

"Vreau să ştiţi că fac tot ce îmi stă în putinţă pentru ca acest parc să fie redeschis. I-am promis domnului rector că suntem deschişi şi i-am propus să facem un protocol prin care Primăria Sectorului 6 să asigure paza şi curăţenia astfel încât să nu existe niciun disconfort studenţilor din Politehnică, a prercizat Mutu la finalul lunii iulie. 

Parcul Politehnicii, PROGRAM de vizitare personalizat

Prin încheierea acestui protocol, studenții își vor desfășura cursurile pe parcursul zilei (luni - vineri 07:30 - 16:30), iar vizitatorii se vor bucura de activități de recreere în cadrul Campusului Noul Local, după cum urmează:

Luni - Vineri: 05:00 - 07:30 și de la 16:30 la 24:00;

Sâmbăta, Duminica și în perioada vacanțelor: 05:00 - 24:00.

Vizitatorilor li se recomandă să respecte normele unei conduite sociale responsabile și de prevenire a infecției cu virusul SARS-CoV2.

CITEŞTE ŞI O nouă dinamică investițională, aplicată pe Bdul. Vasile Milea din Sectorul 6

Aproape 100 de noi locuri de parcare amenajate, trotuare refăcute integral și spații verzi reabilitate - așa arată acum Bd. Vasile Milea din Sectorul 6 al Capitalei, după ce Primăria Sectorului 6, prin Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană (ADPDU), a implementat o nouă dinamică investițională, menită să reconfigureze urbanistic și peisagistic întreaga zonă delimitată de Șos. Virtuții - Splaiul Independenței - Bdul. Vasile Milea - Bdul. Iuliu Maniu. DETALII, AICI. 

Conform statisticilor, aproape 1.500 de șoferi indisciplinați erau amendați an de an de Poliția Locală Sector 6 din cauză că își parcau autoturismele pe trotuare și pe spațiile verzi din parcul de lângă Metrou Politehnica, Sectorul 6. Acum, parcul este protejat și urmează să fie redat membrilor comunității grație unui proiect de amenajare urbanistică și peisagistică a zonei care include crearea unui parcaj public nou, de aproximativ 100 de locuri de o parte și de alta a bulevardului Vasile Milea, precum și reabilitarea integrală a spațiilor verzi și a trotuarelor pietonale aferente. 

Parcul Politehnicii, protejat împotriva șoferilor indisciplinați

De asemenea, parcul din zona metroului Politehnica (cunoscut și ca parcul Grozăvești), folosit anterior drept „parcare publică” de către șoferii indisciplinați este acum protejat intrucât administrația locală a montat bolarzi care împiedică accesul șooferilor pe spațiul verde. 

În urma acțiunii de control, care a avut loc în Parcul Grozăvești (zona Universității Politehnica), au fost depistați și identificați 140 conducători auto care au încălcat normele privind staționarea pe spațiile verzi și oprirea voluntară a vehiculelor pe trotuar, fiind aplicate sancțiuni în valoare de 32.550 de lei, anunța Primăria Sectorului 6 în luna aprilie 2018. 

„Nu mai permitem, în Sectorul 6, ca spațiile verzi să fie folosite drept parcări! Rog posesorii autoturismelor să respecte legile în vigoare și să nu ne forțeze să aplicăm amenzi!", a declarat atunci Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Potrivit H.C.L. nr. 222/2016, art. 2., se interzice staţionarea cu orice tip de vehicul sau remorcă pe spaţiile verzi aparținând domeniului public sau privat al Municipiului București, aflate pe raza Sectorului 6. Nerespectarea acestor dispoziții constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă și puncte de penalizare.

Etichete: Campusul Noul Local al Universității Politehnica, Gabriel Mutu, parcul politehnicii, redeschidere parcul politehnicii, Sectorul 6

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE