Parcul Tineretului, traseu montan pentru competiţia de Mountain Bike Cross Country din CapitalăParcul Tineretului va deveni, in acest weekend, traseu montan pentru singura competitie de Mountain Bike Cross Country din oras.

Parcul Tineretului, traseu montan pentru competitia de Mountain Bike Cross Country din Capitala
Parcul Tineretului, traseu montan pentru competiţia de Mountain Bike Cross Country din Capitală
Foto: freerider.ro

Ca in fiecare an, la final de sezon, Mountain Bike-ul pune stapanire pe Parcul Tineretului, transformat in traseu montan pentru cei mai buni 150 de rideri din Romania. Chiar daca sunt obisnuiti sa participe mai mult pe trasee montane, organizatorii "Primei Evadari", cei de la NoMad au venit cu o alternativa perfecta care sa concureze cu ambientul montan natural, chiar in mijlocul Capitalei, noteaza romaniapozitiva.ro.

Cei mai buni 150 de rideri din Romania se vor alinia la start pe 18 Octombrie 2014, incepand cu ora 18.00, in Parcul Tineretului (intrarea dinspre Gheorghe Sincai) intr-o aventura de 35 de kilometri (7 tururi de aproximativ 5 km – cel mai bun timp per tura fiind de aproximativ 11 minute). Traseul va fi unul destul de dificil chiar si pentru cei experimentati, presarat cu urcari si coborari abrupte pe iarba, pietris sau scari.

Acest eveniment spectaculos se va desfasoara la lumina facliilor si a frontalelor, Parcul Tineretului devenind scena crepusculara a competitiei ce aduce la start elita mountaibike-ului din tara.

Fiind o competitie cu nivel ridicat de dificultate, la start au fost acceptati doar concurenti cu experienta, adica cei clasati in primii 15% la Prima Evadare sau in primii 30% la maratoanele montane listate in formularul de inscriere regasit pe www.moontimebike.ro/inscriere

Printre cei care vor lua startul la cea de a treia editie MoonTimeBike se numara pe langa castigatorul de anul trecut Lucian Logigan (castigatorul editiilor 2013 si 2014 de la "Prima Evadare" si actualul Campion Balcanic la XCO), Attila Madaras actualul Campion National la Maraton MTB, Tudor Oprea, care a reprezentat Romania la Jocurile Olimpice de la Atena; Kelemen Arpad campion national la Maraton MTB 2013 si Ionut Sdraila actualul campion national la Maraton MTB U23. Din zona ciclismului de sosea si-au anuntat deja participarea Alex Ciocan, Marian Frunzeanu si Alexandru Stancu.

Cei care vor sa vada Mountain Bike de calitate sunt asteptati sambata, 18 octombrie, incepand cu ora 18.00. Intrarea este libera, iar spectatorii isi pot incuraja concurentii preferati nu numai in zona de start si finis (Parcul Tineretului – intrarea dintre Gheorghe Sincai), ci si pe traseu, unde vor exista mai multe zone amenajate.

Fotografii amatori sau profesionisti sunt si ei invitati pentru ca cele mai apreciate fotografii vor fi premiate cu vouchere valorice FOTO HOBBY si accesorii Think Tank Photo, intr-un concurs foto cu si despre MTB XCO si multa actiune.

Mai mult pe romaniapozitiva.ro.

Etichete: Bucureşti, competitie, concurs Mountain Bike, Mountain Bike Cross Country, parc București, Parcul Tineretului

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h