Părinții care se întorc mai repede din CONCEDIUL MATERNAL ar putea să primească 50% din indemnizațieSenatorul PSD Alexandru Cordoș propune ca părinții care se întorc din concediul de creștere a copilului mai devreme de doi ani să primească 50% din indemnizația pe care ar fi urmat să o încaseze până la sfârșitul perioadei, fără stimulentul de inserție prevăzut de lege în prezent. 

Parintii care se intorc mai repede din CONCEDIU MATERNAL ar putea sa primeasca 50% din indemnizatie
Părinții care se întorc mai repede din CONCEDIU MATERNAL ar putea să primească 50% din indemnizație

Senatorul estimeaza ca ar fi vorba de un efort bugetar suplimentar de 45 milioane lei, scrie hotnews.ro.

Astfel, în articolul unic, proiectul de lege prevede: "Persoanele beneficiare ale indemnizației lunare pentru creșterea copiilor, ce isi reiau activitatea înainte de expirarea termenului legal al concediului pentru creșterea copilului, au dreptul la plata a 50% din indemnizația cuvenită pentru toata perioada rămasă în care ar fi incasat aceasta îndemnizație, fără stimulentul de inserție".

În prezent, conform potrivit legii promulgate în luna aprilie, stimulentul de inserție este în cuantum de 50% din indemnizația minimă, aproximativ 500 de lei lunar.

"Consider ca acest cuantum de 50% din indemnizatia cuvenita ar fi un ajutor acordat de stat pentru o minima ingrijire oferita copiilor si ar stimula reintegrarea mai rapida in campul muncii a persoanelor beneficiare ale concediului de crestere, intrucat stimulentul de insertie este insuficient" afirma Cordos in expunerea de motive.

Proiectul a fost depus în dezbatere publică, la Senat, luni, 23 mai, urmând să intre în procedura legislativă.

Etichete: concediu maternal, crestere indemnizatie copil, indemnizaţie, indemnizatie copil, proiect de lege, propunere proiect de lege

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE