Părinţii pot face online evaluarea psihologică a copiilorPărinții din România au la dispoziţie instrumente pentru evaluarea psihologică a copiilor, disponibile pe platforma ParentingRomania.ro.

Parintii pot face online evaluarea psihologica a copiilor
Părinţii pot face online evaluarea psihologică a copiilor
Foto: compania

Editorul de teste psihologice TestCentral a lansat platforma online ParentingRomania.ro, care îi poate ajuta pe părinţi să facă o evaluare psihologică a copiilor lor. „Inițiativa dezvoltării Parenting România s-a născut din observarea unei nevoi mai puțin conștientizate a pieței: screening-ul psihologic al copiilor. Evaluarea psihologică este în continuare un subiect tabu în România, motiv pentru care majoritatea părinților merg cu copii la oftalmolog, la stomatolog și la diverse activități, dar nu ajung niciodată la un psiholog. De asemenea, deși tot mai mulți părinți se preocupă de principiile unei educații sănătoase, de cele mai multe ori ei aplică «rețete» și pierd din vedere esențialul – unicitatea fiecărui copil. De aceea, Parenting Romania le oferă părinților instrumente online care aceștia pot înțelege ce tip de personalitate are copilul lor, cum evoluează el și care sunt trăsăturile individuale de care adulții trebuie să țină cont pentru a-i permite atingerea potențialului maxim", explică Steluța Peleașă, coordonatorul platformei și Head of Social Programs în cadrul grupului Psyence.

Platforma aduce în mediul online o serie de chestionare disponibile în mod tradițional numai în cabinetele psihologilor, chestionare care permit evaluarea personalizată a copiilor, din primele luni de viață și până în adolescență. Astfel, părinții pot face evaluarea ei înșiși, de acasă și, în funcție de chestionarul ales, pot afla informații extrem de utile:

ce tip de personalitate are copilul evaluat
în ce măsură acesta posedă toate deprinderile necesare vârstei sale
care este nivelul său actual de bunăstare afectivă
care sunt tiparele sale de comportament
care este cauza anumitor reacții ale sale
ce stil de învățare are
la ce fel de stimuli și de motivații reacționează atunci când trebuie să studieze
cum poate fi ajutat să performeze la școală
dacă prezintă indici care pot ridica suspiciunea unor tulburări de comportament (de tipul ADHD)
dacă prezintă indici care pot ridica suspiciunea unor întârzieri în dezvoltare (de tipul autism)

"Chestionarele de pe platforma ParentingRomania.ro sunt instrumente științifice gold standards, utilizate în întreaga lume și etalonate pe populația României de către dezvoltatorul platformei, editorul de teste psihologice TestCentral. Ele se achiziționează online și pot fi completate de către părinți, cadre didactice și chiar de către copiii evaluați (dacă au împlinit 9 ani). Pe lângă aceste instrumente de evaluare pentru copii, Parenting România integrează și testele de orientare în carieră disponibile pentru tineri pe platforma PeMeserie.ro", se precizează într-un comunicat remis B365.ro.

Rezultatele evaluărilor de pe platforma Parenting Romania sunt disponibile imediat după completare. Un aspect important de înțeles este faptul că ele nu au valoare de diagnostic, ci reprezintă un screening, un prim pas în explorarea bunăstării mentale și emoționale a copilului. Pot constitui însă baza unui diagnostic dacă sunt corelate de un psiholog clinician cu alte metode de investigare.

„Odată cu lansarea acestei platforme ne asumăm implicit demersul de a educa și inspira părinții către o educație personalizată și invităm brandurile care cred în această cauză să ni se alăture. Împreună putem susține o misiune importantă pentru noi toți în viitor - dezvoltarea armonioasă a fiecărui copil, la nivel fizic și psihic." completează Dan Petre, sociolog și Managing Partner în cadrul grupului Psyence.

Compania TestCentral, dezvoltatorul şi administratorul platformei, este cel mai mare editor de teste psihologice științifice din România și face parte din grupul de psihologie aplicată în business Psyence.

Etichete: părinţi, psiholog

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE