Parlamentarii ALDE şi cei de la Mişcarea Populară vor vota ÎMPOTRIVA Guvernului CioloşCălin Popescu-Tăriceanu a anunțat luni că parlamentarii ALDE vor vota împotriva învestirii Guvernului Cioloș. Şi Traian Băsescu a declarat că parlamentarii Mişcării Populare nu vor vota pentru instalarea Guvernului.

Cum propune Calin Popescu Tariceanu sa fie demis Cabinetul Ciolos
Cum propune Călin Popescu Tăriceanu să fie demis Cabinetul Cioloş
Foto: nasul.tv

"Este nevoie să ne clarificăm poziţia, aşa micuţi cum suntem, faţă de învestirea guvernului de tehnocraţi care va avea loc mâine (marţi - n.r.). În primul rând, ţinem cont de faptul că guvernul şi-a asigurat susţinerea. Prin declaraţia PSD şi a PNL este clar că guvernul USL va avea o mare majoritate în Parlament. Ca atare, nu este nevoie de un partid micuţ, cu doar opt voturi în Parlamentul României, pentru susţinerea unui guvern tehnocrat", a afirmat preşedintele Mişcării Populare, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul formaţiunii.

♦♦♦

Co-presedintele ALDE Daniel Constantin a anuntat ca trecerea partidului in Opozitie va fi marcata, marti, prin demisia tuturor secretarilor de stat care au beneficiat de sprijinul partidului.

"Cu majoritate de voturi, s-a luat decizia ca maine (marti - n.r.) toti secretarii de stat care au fost sustinuti de ALDE sa isi depuna demisia la Cancelaria primului ministru, marcand in felul acesta trecerea in Opozitie", a declarat Daniel Constantin, luni, la finalul Biroului politic al partidului, potrivit Hotnews.ro.

El a tinut sa precizeze ca ALDE se plaseaza in opozitie nu fata de Cabinetul Ciolos, ci fata de viitoarea forma de guvernamant: "As vrea sa subliniez faptul ca suntem in Opozitie nu fata de Guvernul Dacian Ciolos, nu fata de primul ministru, nu fata de vreun ministru anume, ci suntem in Opozitie fata de forma de guvernamant. Romania nu traverseaza o criza economica, o criza care ar impune sosirea de tehnocrati, de specialisti in fruntea ministerelor. Ca atare, credem ca solutia corecta, indiferent daca primul ministru provenea din partide sau nu, era aceea ca toti cei care formeaza Guvernul, ministrii, sa aiba o puternica componenta si o puternica sustinere politica in Parlament."

Etichete: alde, guvernul ciolos

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE