Parlamentarii au cheltuit două milioane lei cu deplasările în străinătate în 2014Parlamentarii au vizitat peste patruzeci de ţări de pe patru continente în anul care stă să se încheie. Statul a plătit mai bine de două milioane de lei pentru deplasările în străinătate ale aleşilor. Deputaţii, cu vizitele lor în ţări ca Japonia, Rwanda şi Emiratele Arabe Unite, au cheltuit de trei ori mai mult decât senatorii.

PNL a depus motiunea: "PSD guverneaza la negru. Totul pentru PSD, nimic pentru cetatean"
PNL a depus moțiunea: "PSD guvernează la negru. Totul pentru PSD, nimic pentru cetățean"

Parlamentarii au vizitat majoritatea statelor din Europa. De la ţările nordice până în Peninsula Iberică, peste tot au avut deplasări oficiale. Nici Africa nu a fost ocolită. Aleşii s-au plimbat în Coasta de Fildeş, Zambia sau Rwanda. Dar cheltuielile nu au variat doar în funcţie de distanţă, ci de durata misiunii.

Cea mai scumpă călătorie a unor parlamentari a fost în Canada. Trei deputaţi şi un senator au petrecut acolo aproape o săptămână şi au plătit aproximativ 70 de mii de lei. Alţi aleşi au participat la întâlniri oficiale în Statele Unite ale Americii, iar în Asia pe harta ţărilor vizitate sunt: Israel, Iordania, Turcia, Rusia sau China. În total, parlamentarii au călătorit în 44 de ţări, potrivit Digi24.ro.

Vizita de cinci zile a preşedintelui Camerei Deputaţilor în India a fost una dintre cele mai controversate. La începutul lunii decembrie Valeriu Zgonea şi alţi câţiva deputaţi au călătorit la New Delhi, unde s-au întâlnit cu parlamentari indieni. Chiar dacă bună parte din costurile de cazare au fost suportate de ţara gazdă, statul român tot a scos din buget 30 de mii de euro.

Preşedintele Camerei este unul dintre deputaţii care a făcut cele mai multe deplasări. În primele zece luni ale anului a ajuns în nouă state din Europa şi din Asia. Vizite care au scos din buget peste 260.000 de lei. Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a cheltuit de 23 de ori mai puţin decât colegul său de la Cameră. Pentru vizitele din Franţa şi Republica Moldova, Senatul a plătit peste 11 mii de lei.

Deputatul PDL, Andreea Paul, a bătut drumul până în Rwanda pentru a participa la Forumul Global al Femeilor din Parlamentele Lumii. A stat 6 zile şi a cheltuit 25 de mii de lei. Senatorul social-democrat Florian-Dorel Bodog a făcut o vizită de studiu în Coasta de Fildeş. O lună mai târziu a fost în Zambia, unde şi-a adus aportul la consolidarea capacităţilor parlamentarilor din Asia şi Africa.

Pe lista parlamentarilor care au bifat multe călătorii de lucru se înscrie şi Viorel Riceard Badea. Senatorul democrat-liberal a petrecut jumătate din luna ianuarie în Republica Moldova şi Franţa. Iar în luna martie pe lista destinaţiilor s-au adăugat: Austria, Irlanda, Serbia, Italia. În doar două luni, el a cheltuit 25 de mii de lei.

Etichete: parlamentari, străinătate

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE