Parlamentarii, noi măsuri pentru SALVAREA BARONILOR LOCALI CORUPȚI. Ce vor să facă aleșii16 parlamentari au semnat un proiect de lege prin care vor să modifice două articole din Statutul Aleșilor Locali, urmând ca primarii, președinții de CJ, consilierii locali și județeni să își piardă mandatele doar dacă sunt condamnați la închisoare cu executare prin hotărâre rămasă definitivă.

Dacă inițiativa legislativă va fi adoptată, șefii de CJ-uri sau primarii care primesc închisoare cu suspendare, fie și prin sentință definitivă, nu își pierd mandatul.

Potrivit realitatea.net, deputatul PSD, Ciprian Nica, unul dintre semnatarii proiectului, susține că, în opinia sa, aleşii locali care sunt condamnaţi la închisoare cu suspendare pot fi recuperaţi, având anumite abilităţi, adăugând ca argument că dacă erau infractori periculoşi ar fi fost condamnaţi la detenţie cu executare.

Aleșii vor, astfel, să modifice articolele 9 şi 15 din Statutul Aleşilor Locali, formularea actuală "condamnarea, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, la o pedeapsa privativa de libertate" urmând a fi înlocuită cu formula "condamnarea, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, la o pedeapsa privativa de libertate cu executare".

Din expunerea de motive a inițiativei legislative: 

Foto: realitatea.net.

Proiectul va intra pe ordinea de zi a Parlamentului, în sesiunea de toamnă.

Etichete: baroni locali, baroni penali, Ciprian Nica, initiativa legislativa, parlamentari

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h