Parlamentarii care şi-au angajat rudele în cabinet scapă de pedeapsă. Şi-au votat amnistiaParlamentarii au adoptat cu 306 voturi "pentru" şi o abţinere proiectul de lege prin care aleşii care şi-au angajat rudele la cabinetul parlamentar înainte de 21 august 2013 nu pot fi acuzaţi de conflict de interese.

Parlamentarii voteaza dezincriminarea conflictului de interese pentru cei care si-au angajat rudele
Parlamentarii votează dezincriminarea conflictului de interese pentru cei care şi-au angajat rudele
Foto: realitatea.net

UPDATE 11.16: Amnistia a fost votată cu 306 voturi pentru.

Ordinea de zi pentru aceasta sedinta a fost stabilita miercuri dimineata, in sedinta birourilor permanente reunite de la ora 09.30. Tot miercuri, plenul Camerei Deputatilor urmeaza sa dea vot final pentru proiectul de lege care acord imunitate avocatilor, informează hotnews.ro.

Trei deputati - Marton Arpad (UDMR), Daniel Florea (PSD) si Florin Iordache (PSD, presedintele interimar al Camerei Deputatilor) - au depus pe 4 mai un proiect de lege de modificare a Legii privind Statutul deputatilor si senatorilor prin care se urmareste dezincriminarea conflictului de interese pentru cei care si-au angajat rudele la cabinetele parlamentare pana in anul 2013. Unul dintre initiatori este Marton Arpad, al carui coleg din UDMR, deputatul Mate Andras, este condamnat definitiv la sase luni de inchisoare cu suspendare anul trecut tocmai pentru ca si-a angajat sotia la biroul sau parlamentar.

Pe 10 mai, presedintele PSD Liviu Dragnea declara ca nu sustine "initiative din astea singulare".

Proiectul este unul de "interpretare a a art. 38 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor." si la primul articol al acestui proiect de lege se mentioneaza ca modificarea si completarea art. 38 alin 11 a intrat in vigoare dupa 45 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial, adica de la 21 august 2013.

Etichete: conflict de interese, dezincriminare conflict de interese

0/1 COMENTARII
andy
22 iun 12:41
+0
VOTURI
-0
Prompt, doar suntem țara lucrului bine făcut, ce naiba!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE