Parlamentul European a cerut ACTIVAREA IMEDIATĂ a procedurii de IEŞIRE a Marii Britanii din UEParlamentul European a cerut marți activarea 'imediată' a procedurii de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

BREXIT
BREXIT
Foto: CETIN.RO

Într-o rezoluție adoptată cu 395 de voturi și 200 împotrivă, Parlamentul European subliniază totodată că 'voința exprimată de poporul (britanic) trebuie să fie pe deplin și cu scrupulozitate respectată', scrie Agerpres.

La rândul lui, premierul demisionar David Cameron anunţă că nu va declanşa negocieri cu privire la ieşirea Marii Britanii din UE în această fază. El a declarat luni, în Camera Comunelor, că Londra nu va invoca în acest stadiu articolul 50 al Tratatului de la Lisabona din 2009.

"Guvernul britanic nu va invoca artocolul 50 pentru moment (...). Aceasta este decizia noastră suverană şi revine Marii Britanii şi numai ei să decidă acest lucru", a mai spus Cameron.

Nu este însă şi rezultatul cel mai bun pentru Marea Britanie, după cum a recunoscut Cameron, care a precizat că, şi în acest caz, decizia de la referendum trebuie să fie respectată şi implementată "în cel mai bun mod posibil".

Nu în ultimul rând, Cameron a ţinut să precizeze că nu vor fi modificări imediate privitoare la cetăţenii europeni care trăiesc în regat la ora actuală.

Numele succesorului său, după ce acesta va demisiona, va fi făcut cunosut cel mai târziu la începutul lunii septembrie.

Etichete: brexit, iesire marea britanie din ue, Marea Britanie, UE, Uniunea Europeană

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE