Parteneriat româno-american pentru construirea unui nou spital de 300 milioane euro la BucureştiPrimarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a demarat la Baltimore, Maryland, negocierile cu reprezentanții uneia dintre cele mai cunoscute instituții medicale din Statele Unite ale Americii – Spitalul „John Hopkins” – pentru stabilirea unui parteneriat strategic cu spitalele din sector. În Sectorul 1 ar urma să fie construit un nou spital de 300 milioane euro unde vor fi relocate inclusiv „Floreasca" şi Spitalul de Arşi.

Parteneriat romano-american pentru construirea unui nou spital de 300 milioane euro la Bucuresti
Parteneriat româno-american pentru construirea unui nou spital de 300 milioane euro la Bucureşti

Parteneriatul are ca obiect derularea unor programe de schimb de experiență profesională (stagii efectuate de medicii din Sectorul 1 la Spitalul „John Hopkins", precum și de colegii lor americani, la instituțiile medicale din sector).

Colaborarea medicală româno-americană va fi axată pe două specialități de a căror îmbunătățire calitativă România are mare nevoie: bolile cardiovasculare (principala cauză a deceselor în țara noastră) și tratamentul arsurilor. În acest sens, primarul Sectorului 1 a purtat discuții cu Dr. Salim Aziz, profesor de chirurgie cardiacă la Universitatea „George Washington", medic cu o vastă experiență și pe zona clinică, și pe zona administrativă, informează primăria într-un comunicat de presă.

Primarul Sectorului 1 s-a întâlnit și cu Todd Stottlemyer, director executiv al „Inova Personalized Health", una dintre cele mai mari companii private din domeniul medical și unul dintre cei mai mari contribuitori la bugetul local al Capitalei S.U.A., Washington. Pe tot terit

„Vom folosi experiența celor de la Inova în proiectul nostru de construire a spitalului de urgență Sf. Vasile cel Mare. De aceea, am discutat cu dl. Stottlemyer aspecte ce țin modul de organizare al unei unități spitalicești, atât din punct de vedere arhitectural, cât și funcțional, toate vizând asigurarea unui act medical de calitate, în condiții optime pentru pacienți și pentru medici. Ne-am angajat să continuăm contactele și să punem bazele unei cooperări permanente", a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Primăria Sectorului 1 a anunţat, la începutul acestei luni că, în octombrie 2023, pe Şoseaua Bucureşti – Târgovişte, va funcţiona un nou spital care se va numi „Sfâtul Vasile cel Mare". Investiţia este de 300 de milioane de euro, iar aici vor fi relocate „Floreasca" şi Spitalul de Arşi.

„În momentul de faţă am terminat studiul de prefezabilitate şi am început demersurile pentru PUZ, şi sperăm că va fi votat de către consilierii generali undeva în luna mai. Construcţia în acea zonă va începe în octombrie 2019, iar acest spital va avea un număr de 1.015 paturi, plus 100 de paturi la primiri urgenţe. Aici vor fi relocate trei spitale. Toată investiţia va fi suportată de Primrăria Sectorului 1, iar după calculele noastre va fi în jur de 300 de milioane de euro, dar poate să şi depăşească. Sperăm ca în 4-5 ani să se termine", a declarat, luni, primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, care a mai precizat că va preda acest spital „la cheie" Ministerului Sănătăţii.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sectorului 1, noul spital va avea 37 de săli de operaţie, 60 de linii de gardă, o maternitate, două heliporturi şi 7,2 hectare de teren. Aici vor fi relocate Spitalul Floreasca, Spitalul de Arşi precum şi Institutul Naţional pentru Sănătatea mamei şi Copilului, „Alessandrescu-Rusescu".

„În afară de salarii, medicii au nevoie şi de un loc de muncă civilizat. Este extraordinar că primăria finanţează integral construcaţia acestui spital şi dotarea cu echipamente medicale. De ce trebuie relocate cele trei spitale? Floreasca este într-un spaţiu închis, nu mai poate fi extins, iar circuitele funcţionale sunt greu de obţinut în acest moment. Mai mult, aparţinătorii care vin la Floreasca nu au loc de parcare, nu au loc să se mişte în jurul spitalului. Floreasca preia în jur de 350 de urgenţe pe 24 de ore, la un număr de 34 de posturi, iar timpii de aşteptare sunt foarte mari şi de acolo apar nemulţumiri", a declarat şi ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. Detalii, aici. 

Etichete: Dan Tudorache, parteneriat american, Sectorul 1, spital sfantul vasile cel mare, vizita america

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE