Pas decisiv pentru construirea Centrului de Excelenţă în Terapie Oncologică prin ProtonoterapiePrimarul general, Gabriela Firea, a anunţat miercuri că a fost semnat un Memorandum de Înţelegere cu ITOCHU Corporation, pentru “Elaborarea unui Studiu de Fezabilitate pentru realizarea unui Centru de Excelenţă în Terapie Oncologică prin Protonoterapie” în Bucureşi.

Pas decisiv pentru construirea Centrului de Excelenta in Terapie Oncologica prin Protonoterapie
Pas decisiv pentru construirea Centrului de Excelenţă în Terapie Oncologică prin Protonoterapie

Primaria Capitalei face astfel primii pasi pentru realizarea acestui proiect pentru bucuresteni si nu numai. Proceduri si echipamente noi, revolutionare, pentru tratarea cancerului vor fi accesibile intr-un Centru Oncologic modern, anunta primarul general, Gabriela Firea. 

Terapia oncologică prin protonoterapie este un tratament indicat în orice formă de afecțiune oncologică, dar în special pentru copii, întrucât este una revoluționară, cu efecte adverse mult reduse față de tratamentele actuale și cu risc de recidivă de asemenea redus.

Costul estimat este de maxim 200 milioane de euro, informează primarul general pe pagina persoanlă de Facebook. Investiția este realizată de Guvernul Japoniei, în baza Memorandumului semnat astăzi, iar durata de realizare a Studiului de Fezabilitate este de 10 luni. 

Etichete: Bucureşti, centru oncologic, Gabriela Firea, guvernul Japoniei, memorandum intelegere, Terapie Oncologică prin Protonoterapie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE